Tuesday, April 1, 2008

Telle famille...

Bizdeki babasına (anasına) bak oğlunu (kızını) al deyişi hemen her dilde mevcut olsa gerek. Ben fransızca ifadesini biraz değiştirdim, telle famille tel pet't fils gibi kullanmak istedim aşağıdaki resmi görünce. Salvatore Ferragamo'nun kurmuş olduğu Ferragamo markası 80. yaşını kutluyormuş.
Ufaklık ismi Giacomo imiş ve tahminimce Salvatore'nin torunun çocuğu. Anlatmanın çok alemi yok. Tel pere, tel fils veya tel grand-pere tel petit-fils desek olur kafidir çünkü çocuk kimi örnek alır, kimi görerek büyürse büyüyünce öyle olur-çoğunlukla (benim yok ama dükkan benim olduğu için ne düşünürsem söylüyorum). Resimler sıra ile le gosse, la g'de famille ve nihayetinde ürün.

Son olarak, Ferragamo, kiminin hiç beğenmediği, babaanne markası diye burun kıvırdığı marka olsa da gerçek bir klasik italyan markasıdır; çantası, ayakkabısı ve ipek bluzleri ayrı güzeldir, verilen her kuruşa değer. Asla bir Versace değildir ki bu iki marka yaratıcısı da Napoli'den çıkmadır. Birisi zarafetin ifadesi iken diğeri görgüsüzlüğün ifadesidir. Denildiği gibi you can't buy class!

No comments: