Friday, April 18, 2008

Cuma eğlencesi # 16

Cuma günü, bahar günü, telefonda laubali laubali B. ve M. ile konuşmalar derken açılışı yapayım. Kendileri şu müthiş zengin müthiş people müthiş people ikizlerden bir tanesi. Üzerinde vintage bir Missoni elbise ki çok güzel bir elbise, çok harika bir marka ancak ve ancak o kafanın üzerine takılan nedir anlayabilmiş değilim herhalde anlayamacağım da. Feci gülünç. Kötü filan demiyorum gülünç, ridicule, grotesque artık neyse ne. Gerçekten yorumlayamadım o yüzden geçiyorum ama elbiseyi alıyorum, pek beğendim.





Çirkin bir kadın ama tarzı olan bir kadın (müzisyenliğini, yeteneğini zaten geçiyorum). Barcelona'da aynen böyle giyinen kızlar vardı sokaklarda geceleri. Çocuk kendisinin ve hapiste olan kocasının değil bir arkadaşınınmış ama bu kadın o adamdan, öyle arıza bir ilişkiden çocuk yapar mı? Bence yapar. Kadınların vardır böyle halleri; çocuk doğurarak adama dair her türlü kontrolü ele geçireceğini düşünür ama çocuğa yazık olur mu olmaz mı pek ilgilenmez açıkcası. Hep söylerim kadınların böyle tehlikeli halleri vardır. Farkedilmez ama vardır. Övünülecek bir şey midir? bence hayır ama hırs, intikam, cehalet başka şeyler tabii.





Fantastik 4'lünün benden geri kalanı pek beğenir ama bence "çocuk" tipli bir şeydir bu adam. Ne erkeksi bir hal, ne şöyle haysiyetli ağır bir duruş hiçbir şey yoktur, bebek yüzlü işte. Kısacası beğenmem. Koymamın sebebi resmin gereksizliği. Bir insan kim olursa olsun neden eli ayağı tutabiliyorken, yaşlı ve sakat değilken güneşten neden şemsiyesini başkasına taşıtır, hem de arkadasından gelecek şekilde. Bir Puff Daddy gibi bir görgüsüz yapar, görmüştüm vakti zamanında ama ondan bekliyoruz böyle ucuz ve "paramla satın alırım" hareketlerini. Ancak NY doğumlu, oyuncu bir aileden gelmiş, hali vakti yerinde, puff daddy gibi yokluk içerisinde büyümemiş, yale male gibi ivy league okullarına gitmiş bir insan neden yaptırtır ki böyle bir hareketi? Neyi ispattır bu? Bırak o kahveyi de şemsiyeni taşı diyesi geliyor insanın. Büyük hayal kırıklığıdır şu hareket.

New York'ta Gap gece yapmış herkes gitmiş Anna Wintour gitmiş olay olmuş. Gap gibi orta orta bir markanın gecesinde koskoca Anna Wintour. Chanel tweed set ve kürkü ile her zamanki haliyle dolanıyor diyelim ama o çizmeler olmamış. Anladık hayvanları öldürüp boğazına sardığı kürkün rengi ile uyum istemiş ve o rengi seçmiş ama çizmenin şekli, topuğun boyu rengi filan bir şekilde fazla durmuş. Ama yine Anna Wintour Anna Wintour'dur.





Bu hafta herkes geri dönmüş alemlere. Hana Soukupova da. Burada çok güzel değil. Saçı başı sıradan. Öncelikle gögsü yok o yüzden böyle elbiseler göğüs kısmını boş gösteriyor şişirmiyor düz duruyor. Ayrıca muhteşem bacaklarını kapamış. Benim elbiselerime benziyor. Diz kapağına kadar. Bacaklarım kendisininki gibi muhteşem olsa herhalde kıçıma kadar açarım. Ama herkes kendinde güzel olanı açmalı bence. Ve yine bir ayakkabı sorunu var kendisinin, ayrıca bir tanesinin bantı sıkışmış. Sıradan ama kendisi güzel kontenjanından olduğu için geçer sınıfı yoksa giyinip sonra da poz filan vermesin.

1 comment:

Anonymous said...

ben sürekli taşırım onun şemsiyesini...