Tuesday, April 29, 2008

Samimi duygular

Samimiyetin tanımına filan hiç girişmeyeceğim, öyle bir niyetle atmadım başlığı. Belki de başlık "samimiyet sorgusu" olmalıydı onu da yazarken düşünemedim, değiştirmeye üşendim.

Pazar günü telefonda çok eğlenceli, çok samimi konuşmaların ardından gecesi samimiyet sorgusuna dönüştü. Üzücü bir şey bence insanın sonsuz samimiyet hissettiği ve teklifsizlik içerisinde yaşadığı birine karşı bu duyguları sorgulamaya gitmesi.

*
O gece de maşallah benim samimiyetim sorgulandı da sorgulandı. Galiba bu maç bilmem ne mevzularında kızların samimiyetle sevinip aynı samimiyetle üzülebileceklerine ihtimal verilmiyor karşı cins tarafından. Nedense hep bir "hadi lan ne kadar üzülebilir? ilgisi dağılır zaten" veya kız kısmının zaten erkek ile şekillendiği düşünüldüğü için artık erkekle beraber ne kadar olursa ne kadar yaşanırsa diye bekleniyor. Ben zaten yıkılmışım, çökmüşüm oturduğum yere, telefonlar mesajlar susmak bilmemiş bir de üstüne üstlük mutsuzluktan çıkmayan neredeyse çocuk sesimle "mutsuzum şu an" dememe "hadi lenn oradan" denilmiş, yine bir samimiyet sorgusuna girilmiş. Yani elalemden, ondan bundan beklerdim böyle laflar da, lafı edenden beklemezdim. Nerede teklifsizlik, nerede samimiyet, nerede büyük tanışıklık?

whatever...

Kısacası pazar gecesi üzerime kabus gibi çöktü. Yenilgi, yenilgi ile gelen mutsuzluk, huysuzluk, samimiyet sorgusu, bölünen uyku ve uykusuzluk hali. Bari Şamdan'a gitseydim... Gerçi galibiyet sarhoşu halinde telefonda ciyak ciyak bağıran M. "gitsek mi? hadi gidelim, galibiyet eğlencesi diye düşünme sen, eğleniriz" demişti de ben yüreğim daralır o bağıran anıran taraftarlar, o deri koltuklar filan üstüme gelir diye itibar etmedim teklife. Etseymişim.

P.S. Asıl bomba laflar elbette F.A.'dan ertesi gün geldi.

anotherstar- ya baba, ben gerçekten üzüldüm. içim acıdı resmen.
f.a.- acımasın. oynamadınız çünkü. ben biliyordum sizi yeneceğimizi, herkese de söyledim futbol okumaktır bu.
anotherstar- aaaa. ne yapayım içim acıdı diyorum.
f.a.-yaa böyledir bu işler. bizim yıllardır acıyordu, gülüyordunuz. asıl ben kutlama yemeği vereceğim haftaya orhan abi ile konuştum, gelirsin sen de..
anotherstar- ha ha tabii gelirim sizin kutlama yemeğinize
f.a.- gel kızım gel bu yol doğru yol değil, camia ile kucaklaşırsın.

No comments: