Thursday, April 10, 2008

Kılık kıyafet

Havaların bir nebze olsun ısınmasıyla kılık kıyafetler de hafifler gibi oldu. Ve benim gözüme takılmaya başladı. Burada gençlerin çoğu, kız/erkek farketmez, eşofman altı giyip okula geliyorlar. Ortaya tabii fecii bir görüntü çıkıyor.
Eşofman altının gündelik bir kıyafet gibi giyilip ortalık yere çıkılmasına karşıyım. Bizim de var, biz de giyiyoruz. Hem de yandan 3 çizgili, hem de en havalı olanlarından ama sokağa bununla çıkmıyoruz. Gittiğimiz yer spor salonu. Oraya kadar gidilmesi bir şey değil, dönüşte alışveriş yaparken giymek, pazar sabahı gazete ekmek sucuk peşinde koşarken sorun değil ama eşofman altının üzerine takıp takıştırıp insan içine çıkmak, arabaya binip bir yerlere gitmek, günü öylecene geçirmek ayrı bir şey.

İşte buradakilerin hepsi böyle: altta bir eşofman altı, üzerinde tişört. Eğer kız ise, üzerinde bir askılı, küpe, kolye, bilezik, elde bavul gibi bir çanta, kafada da iğrenç bir kasket. Ancak çoğunlukla erkekler tercih ediyor bu tarzı. Bence erkek -saydığım durumlar hariç- sokaklara eşofman altı ile çıkmamalı.

P.S. Hemen belirteyim; spora giderken giydiğim ayrı, spor yaparken giydiğim ayrı. Yani her tarafa aynı şeyi giymiyorum, amaçlarını karıştırmıyorum. Ama ikisi de 3 çizgili.

No comments: