Wednesday, May 21, 2008

O el


O el ya da başka bir ifadeyle Hand of God goal 1986 yılındaki Dünya Kupasında Maradona'nın İngiltere'ye elle attığı golün söylemi.
Arjantinlilerin İngiltere'ye duydukları nefret bilinen bir şeydir. Hele hele 82'deki Falklands War'dan sonra İngiltere'yi seven Arjantinli azdır yeryüzünde. Muhtemelen Arjantin için hüsranla sonuçlanan "savaş"ın sonrasında gelen dünya kupasında İngiltere'yi yenmesi büyük sevinçtir; elle veya elsiz.
Cannes 'da Kusturica'nın kendisi için çektiği belgeselin tanıtımı için bulunan Maradona o eli Julia Roberts için keseceğini söylemiş. İlginç bir beğeni çünkü hiçbir erkeğin Julia Roberts'ı beğendiğini görmedim. Kızlar çok beğenir mesela ama nedense erkeklere çekici gelen bir kadın değil. Diye düşünürken Maradona'dan bu beğeniyi duymak ilginç geldi. Garip değil, sadece ilginç.
P.S. Arjantinliler İngiltere'yi ve ingilizleri gerçekten sevmez. Yakinen gördüm sevmediklerini. Gözleri filan büyüyor bahsederken. Aynı şekilde öylesine mahallede filan futbol oynamaya niyetlendiklerinde "ben arjantinliyim" dediklerinde insanların korkulu ve endişeli bakışlarından sonra pis bir gülümseme oluyor yüzlerinde. İyidirler rahattırlar içerler, severim. Tek falsoları fazla romantik olmalarıdır, öyle klasik gitarla şarkılar filan çalıp söylerler. Ama iyidirler...

No comments: