Friday, May 23, 2008

Maaile Cannes

Gidenler Cannes'a bu yıl maaile gitmişler anlaşılan. Karı koca çoluk çocuk. Güzel bence. Nasıl olsa paralar cepten çıkmıyor bizde de Haluk Ulusoy dünya kupasına dünyayı götürmüştü zamanında.


Woody Allen'nın son filmi Cannes'da gösteriliyor. Haliyle karısı ile gitmiş. Malum karısı eski çocuğu-üvey çocuğu. Garip hatta kan bağı olmasa bile sapıkça karşılanabilecek bir durum. Baba diye gördüğün adam ile... Off hayır, cuma eğlencemi bozmayacağım, fırfırlı ruh halimi germeyeceğim. Neyse beraberler yaşayıp gidiyorlar. Ama ben Woody Allen'ı yönetmen olarak beğenirim hakkını vermek gerek.


Guy Ritchie 'yi yönetmen olarak da tip olarak da pek beğeniyorum. Evet sarışın ama var bir şey, viril bir durum. Sakallı zaten beğendim. Smokin ayrıca yakışmış. Karısını yine tutmuş belinden. Kendisinin belden, koldan sıkıca tutma durumu var resimlerde görüldüğü kadarıyla. İngiliz ama iskoç diye biliyorum ben. Haliyle iskoçlar ve irlandalılar daha bir barbar daha bir maço olurlar. Olabilir bence mahsuru yok. Hele Madonna'nın "I'm going to tell you a secret" belgeselinde seyretmiştim bu kadar mı eğlenceli bu kadar mı kool bir adam olabilir.




İşte festivalin altın çifti. Yorumsuz. Kısaca ayrı ayrı da beraber de güzel insanlar. Aynen bir yukardakiler gibi (elbette Woody ve Sun Yi -miydi acep- hariç).


Bugün yarın çalışmam lazım desem. Hatta birazdan çıkıyorum güneşe. Yarın hatta işe geliyorum desem. Aman desem. Hava sıcak desem. Olsun fırfırım bugün.

No comments: