Tuesday, August 21, 2007

Meyve...hatta yasak meyve

Sabah sabah yine bu kadar gülemezdim. Az önce M.'ye gösterdim beraber yine çok güldük.

Tipik kadın davranışıdır, lafıdır karikatürdeki. Bir anda karşısındaki hemcinsini, nereden geldiği anlaşılamayan bir tepki ile tek bir kutsal "evlilik-çocuk-annelik" lafı ile bozar valla. Keşke bu kadar hırs olmasa da lafı eden de biraz rahatlasa, sürekli böyle gereksiz laflar etmek durumunda kalmasa. Herkes ne yaşayacaksa yaşasın kimsenin itirazı yok ki. Meyveyi de yapan yapsın, ister aşk meyvesi olsun, ister intikam meyvesi olsun, tercih yapanın, sonuçlarına katlanmak da tercihi yapanın.

Yine bir anti gözüktüğümün farkındayım ama aslında hiç öyle değil. Meyveye itirazım yok, hele hele şu son zamanlarda daha bir sempatik, içgüdüsel vaziyetteyim konuyla ilgili. "Yaparım" diye tahmin ediyorum, hatta şu yukardaki gibi poposu açık ortalıkta dolaşan bir meyve de benden çıkar (falcıya göre 2009'muş tarihimiz, hem de kız çocuğuymuş).

Anti halim sadece bu sahiplenmenin, bu duygunun yarattığı hırsa ve tercihini bu yönde yapmayıp tasasız günlerini yaşayanlara duyulan kıskançlığa. Yoksa ister aşk çocuğu olmuş, ister intikam çocuğu, bana ne, benim değil ki, haliyle ömür boyu sorumlusu olacak olan düşünsün.

1 comment:

hmm said...

ilişki meyvesi değil, aşk meyvesi olsun, canımı yesin :)
L.C.