Sunday, July 15, 2007

Magic people VOODOO people


Gerçekten tam "never on sunday" konuları bunlar: karşı cins ve biz.
Kimi zaman çok basit, kimi zaman çok karışık olabilen mevzular bunlar. Bence iki taraf da birbirini anlamıyor ya, hadi neyse. Anlaşılıp anlaşılmamanın çok da önemli olduğunu düşünmüyorum çünkü ilişki dediğin şey böyle bir şey. O yüzden de sonuna kadar yaşanmalı bence. Yani aslında her şey yolunda da arada bir garip gelen durumlar, merak edilenler olmuyor değil.
Karşı cinsle bizim aramızdakinde-benim- çözemediğim denklemi söyleyebilirim; o da varolan yüksek güvenleri. Bu, illa kendilerine çok güveniyorlar veya kendileriyle barışıklar anlamına gelmiyor, ancak bizimle olan ilişkilerinde garip bir güven duygusuna, "ben istesem olur ama ben yapmıyorum" gibi çözemediğim bir duyguya sahipler.
Sabah sabah L.C. bana anlattığı da bunu yineler gibiydi. Yine bravo dedim karşı cinse.
Hayır, neden ben şimdi durup dururken voodoo bebeği yapayım gidenin ardından? İşim olmaz ya. Giden gitmiş işte. Demek ki kalmak istememiş. Kişisine, ilişkisine göre üzücüdür, çok üzücüdür hatta yüreği dağlatandır ama kötülüğünü isteyen bir durum yoktur ortada. Bir ağlarsın, üç ağlarsın ama oturup da kötülüğünü isteyecek kadar düşünüp voodoo bebeği yapmak ne demek ki? Ha, bunları yapan kızlar var mıdır? Kesinlikle. Ancak onlar zaten romanlardaki, filmlerdeki kötü rollerdedir, Fatal Attraction 'daki Glenn Close'dur yani 100'de 3-5 tanedir. Ne var ki, bu bile karşı cinsin gitme-ayrılık-uzaklaşma sonrasında bize dair "biliyorum, benden nefret ediyor, bana çok kızgın, benim için çok üzgün" gibi yüksek man-ego'su ile yaklaşmasına mani olamıyor.
Evet, aynen öyle, yıkılıyoruz, yerlerde sürünüyoruz, hepinizin voodoo bebeklerini yapıp, iğneler batırıyoruz (hatta hiç beklenmedik anda gelip vuran iktidarsızlıkların sebebi de o iğneler), intikam alıyoruz. Ya, evet, evet , böyle yaşıyoruz işte biz kızlar, başka bir şey yok ki hayatımızda. Hahahahahahaha... Ya valla hayat komik bir şey.
Hadi bugün pazar, akşama güzel konserler var, Lauryn Hill var, hava sıcak ama feci değil, Never On Sunday, her şey hafif, her şey light olsun, küslükler bitsin, sevgi sözleri telaffuz edilsin, bütün dünya buna inansa birlik olsa hayat bayram olsa...

1 comment:

hmm said...

ağzına sağlık diyorum başka bir şey diyemiyorum...
hislerime tercüman oldun :)
L.C.