Sunday, September 9, 2007

Parti bitti!

Parti bitti. Dün gece. Sabaha karşı. Nihayet.

alt başlık: p.s. xııı

* Çok eğlenecek vaktim olmasa da yine de iyiydi. Keyifliydi. Komik ama bu kadar ufak detaylarla uğraşmak, düzenlemek, koşuşturmak, planlamak, idare etmek, vs. kesinlikle bana uygundu. İlginç değil mi, şahsım kadar üşengeç hatta üşengeç ötesi bir insanın bu tip bir durumdan zevk alması?

* Soğuktan donmuş, ayakta kalmaktan ciddi şekilde yorulmuş vaziyette sabaha karşı eve dönüp deliksiz uyku çekeceğimi düşünürken sabahın köründe gelen kriz telefonu ile uyanıp onun halledilmesi vs derken,

* O ayazda içeri girildiğinde tropicana etkisi yaratan mekanda masaların üzerinde elimde telsiz kaybettiğim dj ve mc'nin peşinden koşmam epey komikti. Hele o telsizle yaptığım komik konuşmalar... Müthiş bir kararla tek başına çağdaş sanat etkinliğine (benim sahne arkasında olduğumu ve ilgilenemeyeceğimi bile bile) gelen M. ile yaptığımız fantastik dedikoduları bile cümle aleme telsiz ile duyurmadan yapmış olmam bile büyük başarı.

* Sahne arkası bir andan, bir saatten sonra sanki kabul günü gibiydi, güzeldi, eğlenceliydi ama çok soğuktu ve gerçekten asmalı mescit'in anlaşılamaz şekilde yükselen mekanı inanılmaz sıcaktı.

* Eleştiren eleştirsin, nefret eden daha çok etmeye devam etsin ama ben bu tip açılışlarda, partilerde birleşmeye karşıyım. Bunun hakir görmekle, ezmek istemekle ilgisi yok. Daha çok yazıp neden böyle düşündüğümü açıklamama gerek yok çünkü neyin ne olduğu ve daha nerede olduğu ortada. O yüzden bu halkların birleşmesi konusunda gidilecek yol uzun gözüküyor ama gentrification denilen şey hızla gerçekleşecektir yani öyle bir yerde, öyle bir semtte böylesine bir kültürel ve sanatsal oluşum çevreye bambaşka bir etki katacaktır. Hızlı gelişen, hızlı üreyen sosyal dinamiklere sahip bir toplum içerisinde böyle bir gelişim karşı konulmazdır hatta yaratıcı olandır (gentrification denilen şey oldukca ilgi çekici bir olgudur, okunur, araştırılır, üzerine tez yazılır) .

* Drum n' Bass... dinlemesi, sevmesi zordur (sevmeyeni nefret eder) ama dinleyenleri için vazgeçilmezdir. Hele sahnede en büyük ismini seyretmek mutheşemdir.

* Yıllarca festivalde rehberlik yapmış olan L.C. hemen durumu kavrayıp "seninkiler şimdi kız ve ot istemişlerdir, bilirim öyle yaparlar" dedi. Doğru valla ama şirinlerdi, şaka ile karışık oldu, itibar etmeyince geçti gitti, işin komikliği kaldı.

No comments: