Tuesday, April 10, 2007

Who is this bitch, anyway?



1974...

'60ların sonunda Chess Records tarafından keşfedilmiş New York 'lu soul şarkıcısı Marlena Shaw (gerçek ismi ile Marlina Burgess) efsanevi plak şirketi Blue Note 'dan 3. albümü Who's this bitch, anyway adlı albümünü çıkardı.

Dinlemesi büyük keyif veren albümlerden olup ne yazık ki bulması epey bir zordur. Sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da da Japonya, Amerika gibi yerlere sipariş vermeden müzik dükkanına gidip alıp çıkayım durumu pek yoktur (ya da ben rastlamadım).

Albümde You taught me how to speak in love, Feel like makin' love, Loving you was like a party gibi muhteşem şarkılar var. Benim favorim Loving you was like a party...Öyle çiçekler böcekler tarzında romantik aşk temalı değil, daha çok "sevdik işte kalbimizle, güzeldi, parti gibiydi, zamanla her şey unutulur ve iyileşirim, merak etme, sakın da acıma" tadında.

Seksi bir albümdür, who's that bitch, anyway albümü. Başlık ise zaten başlı başına bir olaydır. Muhafazakar Amerika'da ilk basıldığı zaman olayını yaratmıştır. Zaten biz de gündeliğimizde kullanmıyor muyuz sinir olduğumuza, küstah bulduğumuza, blog'undan havalı havalı yazanlara bu lafları, benzer sıfatları..?

1 comment:

Anonymous said...

"Blog'undan havali havali yazmak" iyi olmus... :)