Sunday, April 22, 2007

Confessions on the dance floor


Gerçekten tutamayacağım kendimi, yazacağım, bildireceğim, herkesi tutup kolundan dans pistine çekeceğim...

F.A. London Virgin'de deliler gibi sipariş listemi bulmaya çalışırken artık ahbap olduğu satıcı çocuk (bu öneriden sonra seviyorummm kendisini, gidip tanışmak istiyorum) yine Soul Jazz Records'den çıkan, büyük disko prodüktörü Tom Moulton'nın remixlerinden oluşan albümü önermiş. A Tom Moulton Mix

Günlerdir sadece bunu dinliyorum desem yalan olmaz. Nasıl keyifli ve eğlenceli. İçinde Grace Jones, Isaac Hayes, Detroit Emeralds gibi önemli isimlerin remixlerinden oluşan double albüm son günlerimin eğlencesi.

Hele hele albümdeki Grace Jones ve Isaac Hayes şarkıları...beni resmen yorumsuz bıraktı. Bu kadar mı insanı yerinden kaldırır, dans ettirir? Grace Jones o bayık, hiç sevmediğim La vie en rose şarkısını nasıl müthiş bir şekilde yorumlamış. Uzun uzun sürüyor şarkı, sonlarına doğru yükselen temposu ile ben zaten yerlerdeyim zıplamaktan.

Moonlight Loving'de Isaac Hayes gibi büyük müzisyen kendisini aşıyor, geçiyor. Bu da 9 dakika süren şarkılardan. Bir de Isaac Hayes şarkıda "voulez-vous coucher avec moi" cümlesi dışında zerre kadar anlamadığım bir fransızca ile erotik mesajlar veriyor da, şahsım Isaac'ın fransızca söylediklerinin hiçbirini anlamadığı için ortaya fısır fısır edilmiş laflar kalıyor.





No comments: