Thursday, April 12, 2007

Matrimonio all'italiana


Lapsus Clavis ile öğle yemeğini Taksim Sanat Galerisi'ndeki Fashionset sergisi ile tamamlayıp, Sophia Loren 'e bir kez daha hayran olduk. Sergi, Annamoda moda evi'nin filmlere yaptığı koleksiyonlarında oluşuyor. "Kaçmaz" denilecek bir sergi olmasa da, kesinlikle eğlenceli.
Resim, dünyanın en eğlenceli filmlerinden olan Matrimonio All'Italiana yani İtalyan Usulü Evlilik filminden. Bir de bunun İtalyan Usulü Boşanma'sı var ki, o da başka bir alem çünkü katolik italyanlarda bilindiği gibi boşanma yok ( Sophia Loren'nin kocası Carlo Ponti yıllarca boşanamadı karısından). Evlendin mi bir kere bitti, ömür billah aynı kişi ile berabersin. Ha bu arada aşık oldun, deli divane oldun aşkından, yok, evlendiğinle hayat geçecek ya da filmlerde olduğu gibi ikinci bir ev kuracaksın.
Yine resimde görülen Sophia Loren'nin giydiği elbise de sergide mevcut. Kendisine olan hayranlığımızdan, Lapsus Clavis ile önüne geçip "giysem acaba neresi olur, neresi olmaz" diye düşündük ve neticede pek güzel olacağına kanaat getirdik.
P.S. Alışverişlerde alınan faturalara oturulan semti yazma adeti çıktığından beri bizim mahalle bir popüler bir popüler. Bugün yine kasadaki kızın "semt neresi" sorusuna bizim mahalleyi cevap olarak verince, dükkandaki yegane karşı cinsden "istanbul'un en güzel semti" diye bir laf geldi. Şaşkınlık filan neyse ben de "eh fena değil işte" deyip, gülerek çıktık dükkandan. Çıkar çıkmaz kahkahalar içindeki Lapsus Clavis 'den bomba: "e artık rastlarsın smyrna'da, bir kahve de ısmarlarsın çocuğa mahallenin ahalisi olarak. şirin de çocuk, tony soprano değil ama justin gibi bir şey işte" . Hey yarabbim ya, dünün korkulan semti bugünün soho'su...

3 comments:

Anonymous said...

mademoiselle ragbet edilirliginiz hic eksik olmuyor :)

hmm said...

düzeltiyorum, kulladigim tarif tam olarak "justingillerden" idi :)

Anonymous said...

Lapsis Çanakkale, Anotherstar, Sekvotka, kabus gibiler. Rüyamda görmeye başladım.