Monday, April 9, 2007

Change partners

1967 yılı...

Brezilya 'dan çıkan Bossa Nova haysiyeti ve güzelliği ile tüm müzik dünyasındada hüküm sürmeye devam ediyor.

Dinleyene serinlik, hafiflik hatta Ipanema plajındaki ılık havayı hissettiren 1963 tarihli Stan Getz ve Joao Gilberto albümünde, şarkıların söz yazarı ve piyanist olarak yeralan Antonio Carlos Brasiliero de Almeida Jobim nam-i diğer Tom Jobim, bu sefer başka bir haysiyet insanı hepimizin Frank Sinatra olarak bildiği Francis Albert Sinatra ile bir albüme imza atıyor.

Beyaz gömlek giymiş, siyah kravatlı şekilde poz vermiş iki müzisyen var albüm kapağında (muhtemelen siyah piyanonun görünmeyen tarafında kristal bardakta viski de vardır).

Francis Albert Sinatra & Antonio Carlos Jobim albümünün toplam kayıt süresi yarım saat civarında ve iki günlük bir stüdyo kaydının ürünü. Plak şirketi ise aslen Frank Sinatra 'ya ait olan ve sonrasında Warner Bros 'a satılan Reprise. Albümü Türkiye'deki engin çeşide sahip müzik dükkanlarında bulmak biraz zor ama Amazon'dan filan getirtilebilir.

Kesinlikle nisan-mayıs ve belki haziran aylarının erken sabahlarının müziğidir.

..."Change Partners, Quiet nights of quiet stars, I concentrate on you, Baubles, Bangles and Beads "... serin bahar sabahlarında döne döne çalabilir. Hele bir de plağı varsa, pikaptan gelen hafif cızırtı ile daha da bir güzeldir...

1967 yılı ise bizde kazanların kaynadığı, öğrencilerin hareketlendiği yıllar, J.A. & F.A. daha duvarlara bildiri yapıştırmaya başlamamışlar, hatta tanışmıyor bile olabilirler.

No comments: