Thursday, April 12, 2007

P.S. IV

* Beyoğlu Belediyesi'ni anlamak pek mümkün değil...Gecenin 02:30'unda neden sokaktan çöp kamyonu geçer ve çöpler o saatte büyük bir gürültü ile toplanır mesela? Gecelerdir bir anda sokaktan gelen acayip seslerle uyanıyorum ve uyku salaklığı ile ne olduğunu anlamaya çalışıyorum. Bütün bunlar 5 saniye filan sürüyor ve nihayetinde çöp kamyonu olduğunu algılayıp tekrar uyuyorum ama o 5 saniye bana 5 saat gibi geliyor.

Daha da garibi, bunun sürekliliği yok. Bir gün gece 02:30, ertesi gün sabah 05, ya da takside telaş içinde işe yetişmeye çalışırken 09'da kocaman Beyoğlu Belediyesi'nin çöp kamyonu cumhuriyetin ve komşu semti Galatasaray'ın dar sokaklarında aheste aheste süzülür, çöpleri toplanır. Bu arada insanlar uyuyormuş, bir yere yetişecekmiş kesinlikle umurlarında değil. Her şey ağır bir biçimde yaşanıyor. J.A.'nın yorumu: gösterecekler ya çalıştıklarını o yüzden böyle yapıyorlar.

* Şehre baharın bir türlü gelmemesine rağmen aşk gemi'lerinin seferleri, ajandalarından sapmıyorlar. Gelmeye başladı, çocukluğumuzun favori dizilerinden Aşk Gemisi'nde gördüğümüz büyük gemiler İstanbul'a. Yaz geldikçe ve günler iyice sıcakladıkça gelen gemilerin şekli şemali daha bir değişiyor, daha lüks oluyor (havuzlar, neredeyse bizim apartmanın boyunda devasa ekranlar, tenis kortları vs). Bugün gelen fena değil ancak favorimiz bu değil, o daha bu sene gelmedi. Yine de bir şekilde baharın, hafifliğin habercisi olduğu için seviyoruz aşk gemilerini (dürbünler hazırlansın!)...


1 comment:

Anonymous said...

mademoiselle i uyandiranlara ÖLÜM! :)