Sunday, September 14, 2008

Orada olmayan

ı'm not there, dir. todd haynes, 2007

Uzun zamandır seyrettiğim en güzel filmlerden biriydi.

Öyle kolay kurgulu bir film değil. Ayrıca Bob Dylan hakkında bayağı bir bilgi sahibi olmak gerekiyor anlayabilmek bazı sahneleri takip edebilmek için. Fakat ben çok beğendim. Belki de her sahnede daha önce okuduğum, gördüğüm, dinlediğim, tanıdığım bir "şey" olduğu için çok sevmiş olabilirim. Cate Blanchett tamam da diğer herkes iyi oynuyor. Sadece kadın erkek kılığına girdi diye oscar vermeler filan gereksiz bence (yeteneksizin önde gideni gywneth paltrow'a nasıl o gerzek shakespear in love filmindeki rol için verdiler akıl almaz şekilde).

Todd Haynes'in sadece Velvet Goldmine' ını seyredip bayılmamıştım ama bu film cidden olmuş.

... Alan Ginsberg, Joan Baez, Woody Guthrie, Black Panthers, Huey Newton, Londra, otel, otel odası, The Beatles, like a rolling stone, knockin' on heaven's door, one more cup of coffee...

Filmi anlamamı sağlayan yıllardır katkılarını eksik etmeyen Roll dergisine, Dual pikapa, yıllar yıllar yıllar önce okuduğum Joan Baez'in otobiyografisine, Marianne Faitfull'ın alıntı otobiyografisine ve de çocukken odama teyp koyan J.A. & F.A.'ya teşekkürlerimi borç bilirim.

No comments: