Monday, September 8, 2008

Cuma eğlencesi: new york fashion week

Evet bugün cuma değil ama New York'ta başlayan moda haftası sebebiyle NYC parti cenneti olmuş, her dergi her modacı bir parti veriyor. Haliyle yaz sebebiyle sekteye uğrayan moda/people eğlencemi erkene alıyorum bu haftalık.

Bir brezilya markasının davetinde (ama davet nyc'de) brezilyalı modeller boy göstermiş. Takipçileri adını bilir, Adriana Lima. Benim favorim brezilyalı mankenlerden değil ama güzel hoş insan kendisi. Gerçi rengi inanılmaz koyu bana göre ama işte esmer ten, mavi göz tamamdır fantezi insanı. Göğsünü açmaya meraklı bir insan olarak çüş diyebilirim elbisesinin dekoltesine. Fazla göze çarpıyor, fazla "karpuz" gibi duruyor. Elbise de little black dress işte.

Bir başka little black dress giymiş brezilyalı bir model. Bence Isabeli Fontani diğerinden daha güzel ama nedense burada ikisi de öyle fantezi yüklü brezilyalı model gibi durmuyorlar. Little black dress hafiften "klas" etkisi mi yapıyor ne?

Kadını önce türk sandım ama vogue vs olduğu için olmayacağını düşünüp ismine baktığımda hispanik kökenli olduğunu ve de giyim biçiminin ifadesini anladım. Kılık kıyafet saç eldeki çanta tipik bir modern türk kadını. Zaten hispaniklerle türkler arasında pek bir fark yok. Öyle çok ince değil, çok kalın değil, boy ortalama, kıyafetin rengi soluk. Ha bir de mesela türk kadınları o bluzun içine şeffaf askılı sütyen de takabilir ki dünyanın en ama en kabus moda hareketlerindendir. Şeffaf askılı sütyen takmak bir de onu göstermek! Facia.

Vogue demişken fransız Vogue'nun yazı işleri müdürü bedroom eyes Carine Roitfeld'in kızı NYC'deki partilerde geziyor ki çekip resimlerini koymuşlar. Soldaki. Güzel kız bence. İfadeli bir yüzü var. Anna Wintour'un kızından daha güzel olduğu kesin.Hak ettigi ilgiyi görmeyen ingiliz modellerden Jacquetta Wheeler. Hani beğenirim kendisini de şu hali pek olmamış. Ne giydiği ne saçı ne zayıflıktan çıkan elmacık kemikleri. Fashion Week hayal kırıklıklarından.
whatever...

Arkası belki yarın, belki cuma.

No comments: