Monday, September 22, 2008

Eylül sonu ekim başı

Ortaokul- lise hayatında ders yılının başladığı günlerde büyük bir eğlence olurdu bizim okullarda. Oktober Fest. Daha dersler başlamamış (ki başlasa da farketmiyor kimilerimiz için) günlerde yani sonbaharın bu günlerinde cuma - cumartesi geceleri Hilton'nun içinde iğrenç oktober fest'te olurduk. Aman yarabbim.

Kuyrukta beklemeler, kadife perdelerin arkasında yapılanlar, yan kapıdan girmeye çalışmalar, saat 19'da başlayan ve tüm gece bira içme hali (ki yerlerde sürünülürdü), iğrenç polka yapan almanlar, herkesin bir şekilde birbirini tanıdığı beyoğlu/karaköy yabancı okullarından olan bizlerin bir kez daha birbirini yakinen tanıması, vs ... Galiba en son lise 1'de gittim sonra da bir daha oktober fest'e gitmedim, muhtemelen de o zamanlar içtiğim kadar da içmedim.

Az önce benden, bizden çok daha iyi türkçe konuşan yeni öğretim yılı sebebiyle vatanından dönen Christophe gelip de anlatınca oktober fest diye içim bir garip oldu; o zamanki halimi, giydiğim kot pantalonu (ki bugün kot giymem) , deri ceketimi, B.'den aldığım ciak marka kovboyları hatırladım... Heyt be, gayet tıfılmışım.

No comments: