Tuesday, September 2, 2008

(oh) happy day



İşte efsanevi çift Serge Gainsbourg & Jane Birkin ve müthiş kıskandığım stencilleri. Jane Birkin'i pek sevmem, ses tonuna ve gerzek hal tavırlarına tahammül edemem ama gençken çok güzel olduğunu düşünürüm. Şu günlerde değil açıkcası çünkü gitgide Patti Smith'e benziyor ama gençliği ciddi güzel.
whatever...
Efsanevi çifttir bunlar Fransa'da. Serge ölmüş olsa da, Jane başkası ile evlenmiş olsa da efsaneye zarar gelmemiştir. Herkesin, her çiftin mutlu, çok mutlu, daha az mutlu, mutsuz, iyice mutsuz günleri vardır. Bunlar mutlu günler. Mutlu günlere.

Oh happy day ise 60ların sonlarına doğru aranjmanı yapılan bir gospel şarkısı. Hatta 1970 yılında en iyi gospel şarkısı ödülünü alıyor Edwin Hawkins. Ama ben herkesin hatırladığı Sister Act filmindeki yorumu koyuyorum, kahvemi yudumluyorum ve bir kez daha stencili yapıldığı için Jane Birkin'i kıskanıyorum (ha bir de adına tasarlanmış hermes çantayı kıskanıyorum), Oh Happy Day (yalnız bu amerikalılar ciddi dindar)...

P.S. Şarkıda gerçek zenci gırtlağı nasıl oluyormuş gayet net duyuluyor. Nedense bizde her şarkının bir zenci gırtlağına sahip olduğu iddası var ama olmuyor neticede. O Işın Karaca denilen kadın...Aman yarabbim böğürüyor resmen zenci gibi söyleyeceğim diye. Gerçekten bir uzak dur be kadın! Bir git bir daha da gelme.

1 comment:

Anonymous said...

http://www.bwgreyscale.com/discussion_boards/viewtopic.php?t=12045