Saturday, February 7, 2009

Zamanla gelen değişim

İnsanların değişmediğine inananlandanım. Neticede yedisinde neyse yetmişinde de öyle oluyor. Belki 1-2 zorunlu değişiklik yaşanıyor veya eğer biraz akıllı ise kendisine yapılan eleştirileri dinleyip karakterini geliştirebiliyor ama hamuru nasılsa aynen öylecene kalıyor.
Ancak yaşamın kendisi öyle değil. Her an, her şekilde beklenmedik olaylar gelişip insanın hayatını tahmin bile edemeyeceği şekilde değiştirebiliyor. İyi veya kötü ama her an her şey değişiyor. İnsanlar değişmiyor belki ama zaman her şeyi değiştiriyor ve aynı suda iki kez yıkanılmıyor.
Dün duyulduğunda insanı iliklerine kadar titreten şarkılar artık aynı hissi yaratmıyor, dün seyredilen filmler artık aynı anlamı yüklemiyor, dün işitilen laflar artık aynı etkiyi yaratmıyor. Kısacası dünkü hiçbir şey ama hiçbir şey bugün aynı değil. Dün dünde kaldı. Bugün ise bugünde yaşanıyor. Bugün dünün sonucu. İyi veya kötü sonucu ama dün yapılanlar bugünü belirledi. "ama ama ama bugün her şey nasıl buraya geldi" sorusuna cevap düne ve dünkü kendine bakmaktan geçiyor.

İşte zamanla gelen değişim.

No comments: