Sunday, December 21, 2008

Never on sunday: yemek hadisesi


Yakası kalkık kareli london gömleği ile tres casual chic vaziyette hiç beklenmedik, gidilmedik mekanlara gidilinen eğlenilen, arada "aaa londra tatili" diye konuşulan gecenin ardından birden bire sabahın bir saatinde sakin ve kool vaziyette never on sunday huzuru yaşarken karşıma yemek yapan erkek meselesi çıktı.

Gerçekten çok sıkıldım bu yemek yapan ve yemek yapmanın çok seksi olduğunu düşünen erkek cinsinden. Ve de kız cinsinden. Her tarafta karşıma çıkıyorlar; yok young sexy cooking diye televizyon programları yok gazetelerde röportajlar. Ne özelliği var anlamadım ki? Adam altı üstü yemek yapıyor. Ee sonra? Dünyayı kurtarmıyor neticede. Herkes yaşamak için öyle veya böyle bir şeyler yemek zorunda. Yediğini zenginleştiren, güzelleştiren, tatlandıran da var, gazete kağıdı üzerinde sefil bir şekilde yiyen de. Anlamadığım erkeklerin yemek yapması neden bu kadar şaşırılan bir hadise olması. Valla bence gayet normal bir durum. Tabii Türkiye'de insanlar yalnız yaşamadıkları özellikle de erkekler annelerinin boyunduruğu altından evlenene kadar çıkmadıkları için yemek yapmaya veya ev düzenine uyum sağlamaya gerek duymuyorlar çünkü ne de olsa aman oğlum sen yorulma ben yatağını toplarım, ben çamaşırlarını yıkarım yemeğini yaparım diyen anneleri var.
Anlamadığım yemek yapmanın neresinin seksi olduğu? Halen gör(e)mediğim Issız Adam filminde de adam yemek yapıyormuş kız çok etkileniyormuş vs. Neyinden etkileniliyor? Havuçları kesmesinden mi, hamuru elleri ile yoğurmasından mı, sosu tahta kaşık ile tatmasından mı? Valla ben benim için söyleyeyim eğer o adamı beğenmiyorsam fiziksel bir çekicilik hissetmiyorsam adam muhteşem yemek de yapsa, dünyanın en iyi şefi de olsa, üzerinde sadece mutfak önlüğü ile de gelse dönüp bile bakmam. Ama kızların bu etkilenme konusunda biraz salak olduğunu söylemek lazım. Her şeyden ve herkesten etkilenilir mi? Yok yemek yaptı, yok kahvaltı hazırladı, yok arabanın kapısını açtı, yok tuvaletin kapısında bekledi. Ne bu ya? Adam osursa etkilenecek vaziyetteyiz. Çok sıkıcı! Kızların bu kadar sıradan şeylerden etkilenmesi o kadar sıkıcı ki.
Yemeğe dönersek... Güzel yemek seksi yemek fevkalede şeyler de bir yere kadar. Başka şeylere de gerek var hayatta, ilişkide, etkilenme döneminde. Ya da ortalama, vasat olmayanlar başka şeyler arıyor. Vasat olan vasat işte, kendi sıradan, kız (erkek) sıradan, yaşamları sıradan, çocukları sıradan, düşünceleri sıradan. Kısacası sıradan.
Ayrıca herkesin yemeği - ne kadar güzel olursa olsun- herkese uymaz. Damak tadı, evinde gördüğü, annesinden öğrendiği çok başkadır, kolay kolay değişmez. Değişmesin de zaten.

Sabah sabah seyretmekten hoşlanmadığım televizyonu açtığımda karşıma çıkan program nelere kadirmiş, o da ayrı bir durum. whatever.never on sunday ...

No comments: