Friday, December 5, 2008

Cuma eğlencesi # 30

Güzel havanın etkisiyle girilmiş pek bir hafif ruh hali etkisiyle cuma eğlencesi diyorum.


Şu anoreksik botokslu ile palyaço görünümlüler hiç sevmediğim modacı Calvin Klein ve japon çağdaş sanatçısı Takashi Murakami, ya da daha bilinen haliyle Louis Vuitton çantalara çilek, kiraz veya anime karakterler gibi şekiller yapıştıran kişi.

Soldakini bilmem ama Calvin Klein ve sevilmeyen insan Naomi Campbell doğallık dışında bir poz vermişler. Calvin Klein 'nin bu suratla doğal bir ifade takınması zor, Naomi desen çaçaron ve sevimsiz bir kadın; gülse ne olur, gülmese ne olur (ama o da sanki yüzüne bir şey yaptırmış, fazlasıyla gergin ve çekilmiş duruyor).

İnsanlar yaşlandıkça çirkinleştiklerini düşündüklerinden her bir taraflarına bir şeyler yaptırtıyorlar. Hayır, rahatsız olan yapar hiç garipsemiyorum ama olmayınca olmuyor. Misal Rachel Zoe. Vintage kıyafetleri sezon tasarımlar ile harmanlayıp Beverly Hills'de oturan yeni kuşak Hollywood oyuncularını giydiren kadın. İşin ilginci bu küçük kadınların hepsi aynı giyiniyor, aynı yürüyor aynı sallapati duruşu sergiliyor. Kendisi öyle yaşlı değil, 71'li ama nedense çok daha yaşlı duruyor. Hele bu resimde -belki ışıktandır- inanılmaz yaşlı gözüküy0r. Bu bağlamda benim tahminim kendisi iyice yaşlandığında güzel olmayacağı yönünde. Yani güzel yaşlanmayacak ama kaç kişi var ki zaten güzel yaşlanan?

Madonna'dan boşanıp bekarlığa geri dönen Guy Ritchie alemlere de geri dönmüş. Londra'da sahibi olduğu pubtan çıkarken görüntülenmiş, keyfi yerinde, hafif çakırkeyif gözüküyor. I love you Guy.
Vah vah.. Koskoca Tina Turner 85 yılında giydiği Mad Max filminde "we don't need another hero" şarkısının klibinde giydiğini giymiş konsere çıkmış ama pek olmamış. Koskoca Tina Turner efsanevi Tina Turner, what's love got to do with it Tina Turner, ama artık Mad Max kıyafetleri giymesin, sokaklara çıkmasın. Yani mihrap hâlâ yerinde ama yapılacak var yapılmayacak var şu dünyada.

Margherita Missoni. Missoni ailesinin 3. kuşak temsilcisi. Hem güzel hem tarz sahibi. Ve böylece cuma eğlencesi güzel bir insanla biter gider esen lodos rüzgarı ile akşama rakı içilir.

No comments: