Wednesday, December 3, 2008

Geriye kalan


Dün de tam M.'ye "maşallah cumartesi gecesinden geriye alkol olarak kalan evdeki kolonya oldu" diyordum ki mutfaktan pöti şişe courvoisier'i "e ama bunu görmemişiz; sakladın herhalde raflara" diyerek geldi.
Saklamamıştım ama bu bulamama durumu sayesinde evde en azından içilecek haysiyetli bir içki kalmış oldu. Bitti bitti her şey bitti, tam takır. Ne viski, ne cin, ne rakı, ne şarap. Hiçbir şey kalmadı. Kalanlar cips, biraz peynir, biraz da kolonya.
biraz kolonya döksem, ister misiniz?
p.s. günlerdir gazetelerde emre aköz'ün başbakan karşısında viskisini (ya da doğru ifadeyle talisker' ini) yudumlayışı, yudumladıkça kaydığı yazılıp çiziliyor. kendisindeki viski sevdasını patronunun sabah binası'ndaki genişçe odasında yakinen görmüş, konuşmuş bir insan olarak diyebilirim ki adam hem zevzek, hem de yarım dünya, hem de tahammülü zorlayan biçimiyle tam bir öğreten adam (hoş karşısında viski bilen birini görmeyi hele hele bunun kız olmasını katiyetle beklemediği için bir afalladı ama yine o klasik "sen giderken ben dönüyordum" hallerini gösterdi mi? elbette. ).

No comments: