Monday, March 19, 2007

Karaborsaya düşen biletlerimiz

Yine-Komik bir olay-

Malum geçen gün Emek'teki manasız film festivali kuyruğunda beklemekten bayıldığımdan, biletleri almayı biletix'e bırakmış ama ne zaman yapacağımızı kararlaştırmamıştık.

Normal şartlarda böyle bir aktiviteyi yapmamak için binbir bahane bulan, üşenen ben, "hazır İstiklal'e çıktım, Emek'e uğrayıp şu biletleri alayım ve sürpriz yapayım" diye düşünüp 4 kişi için, 4 filme, 14 bileti aldım.

Sürprizimden mutlu mesut duygular içerisinde ayrılırken, yaklaşık 10 dakika sonra B. , M. ve şahsım arasında geçen üçlü telefon konuşması aynen şöyle gerçekleşti:

M.- lütfen bana emek'ten biletleri aldığını söyleme!
A.- aa aldım valla sürpriz yapacaktım size akşam. bir tek r. altman'a kalmamış, ona alamadım
M.-duydun mu? almış!!
B. inanmıyoruuum!!!
A.- neden, noldu? hayır, sakın sen de internetten aldığını söyleme!
M.- aynen! 10 saniye önce biletleri aldım ve ekranı kapattım.

Bu son cümlenin ardından gelen üçlü bir sessizlik ve patlayan kahkahalar...

Sonuç itibariyle Sienna Miller'lı factory girl olsun, sonrası partili bilmem ne filmi olsun, Kurt Cobain 'nin son günleri olsun, fazladan 14 biletimiz daha var ve hiçbir şekilde iade edilemeyen bu biletleri ne yapacağımız hakkında hiçbir fikrimiz yok. MSN'ime filan yazsam "film festivaline fazladan biletim var" diye, ama arkadaşıma nasıl satarım ki? Acaba film günü kapıda, konser öncesi Açıkhava'nın önündeki karaborsacılar gibi usulca, sessizce "bilet var, bilet var" mı desek? Kendimi bu sahnede hiç düşünemiyorum, hele bizi topluca hayal dahi edemiyorum. 14 bilet bu ya. Az da değil, kime satılır, kime verilir ki?

No comments: