Monday, November 10, 2008

Karşı cins ve aksesuvar durumu


Bir süredir gelişen bir trend var erkek cephesinde: boyun bağı. Boyun bağı deyince insan hemen Hıncal'ın ipek fularlarını düşünüyor ama değil. Karşı cins cephesinin kılık kıyafet modasında yeni trend genelde tişört üzerine takılan şöyle atkı gibi ama atkı kadar kalın olmayan ve aynı amaca hizmet etmeyen, genelde düz tek renkte çok kalın bir kumaş üzerine değil de daha ince yani biz kızların taktığı fuları anımsatan boyun bağı. Karmaşık bir tanım gibi olsa da resimdeki gibi bir şey, belki biraz daha ince de olabilir.


Neredeyse bütün kent mekanları boynuna hafif bir fular takmış karşı cinsle dolup taşıyor. Ofis, sokak, bar, pavyon, kulüp ... Ama olmuyor. Ne yazık ki yakışmıyor. Her ne kadar yakışıklı da olsa, uzun ince de olsa olmuyor. Taşımak başka şey haliyle. Geçen gece Roxy'de en az 10 erkek boynunda fular/atkımsı bir boyun bağı ile arz-ı endam etmişlerdi ve hiçbirinde de olmamıştı. Nedir bu furya anlamadım ki? Ve yakışmıyorken bu inat niye? Havalı olma düşüncesi mi? Eğer takan kişi manken filan değilse (o da "werner schreyer" filan olursa ancak) yani öyle Manhattan'da, Londra'da kulislerde geçen bir hayatı, yaşam tarzı yoksa hiç böyle çabalara girilmesin uğraşılmasın. Neden mi? Öncelikle sakil duruyor ayrıca hiç mi hiç erkeksi değil. Biiir çantalarını bilekten düşürerek taşıyan Olsen Sisters gibi paytak paytak sanki her an düşecekmiş gibi yürüyen genç türk kadını; ikiiiii tişört üzerine boynunda fular takan genç türk erkeği en güzel örnektir bu açıklamaya.
P.S. kışın takılan atkıdan bahsetmiyoruz burada. atkı başka boyun bağı başka.

2 comments:

Anonymous said...

"Biiir çantalarını bilekten düşürerek taşıyan Olsen Sisters gibi paytak paytak sanki her an düşecekmiş gibi yürüyen genç türk kadını; ikiiiii tişört üzerine boynunda fular takan genç türk erkeği "

Haaa süper burada koptum. Ben de o atkıdan istiyorum...

anotherstar said...

olur "anonim" al bence de. yardim istersen sana model/renk secip gonderirim