Tuesday, May 5, 2009

MET demişken...


Metropolitan Museum of Art veya gündelik dildeki kısaltması ile MET. Kısa tarihli bir ülke olan Amerika'nın en önemli şehirlerinden New York'ta 1874'de kurulan bir müze.
Bir müze
ifadesi biraz mütevazı olsa da , American decorative arts, American paintings and sculpture, Ancient Near Eastern art, Arms and armor, Arts of Africa, Oceania, and the Americas, Asian art, The Costume Institute, Drawings and prints, Egyptian art, European paintings, European sculpture and decorative arts, Greek and Roman art, Islamic art gibi daimi koleksiyonları bünyesinde barındıran bir müze işte.
Bir müze... Bazen merak ediyorum insanlar müzeye gidiyor mu? Yoksa gitgide küçülen bir azınlık mıyız müze gezen, seyahatlerde mutlaka müzeye gitmeye çalışan, ya da İstanbul'da Arkeoloji Müzesi'ne ara sıra giden, bahçesinde taşlara basarak yürüyen? Ya da insanlar çocuklarını alışveriş merkezi ve fast food lokantalar dışında müze gibi yerlere götürüyor mu, oralarda nasıl davranacağını öğretiyor mu?
Bir müze...

2 comments:

magdalena said...

Tatlışım geçici müze kartı aldım, hoşuma giderse seneliğini de alıcam, sen de al da gezelim beraber.

anotherstar said...

benim var bebisimmm! ama galiba benimki de gecici olan bir turlu gercegine donduremedim ama gezelim beraber arkeoloji muzesine gidelimm bakalim, sabanci ya gidelim gidelim yani.