Friday, December 21, 2007

Cuma eğlencesi 5

Annesi bedroom eyes ekolünden gelse de kızı pek temiz, pek derli toplu bir insan olup yakın aile dostları Tom Ford'un Gucci'den ayrılıp kendi adıyla piyasaya sürdüğü Black Orchid parfümünün kapak kızıdır. Ben pek beğenmedim, sıradan geldi ama bilemiyorum tabii. Kimine göre fevkalade güzellikte olabilir kendisi.

Anneler ve kızları ile gidecek olursak bu da Isabella Rossellini'nin Lancome yüzü olmuş kızı. Kendisi bir dönem yaşının geçkinliği sebebiyle işine son verilmiş olsa da sonra geri dönmüş ve kızının onlarla imzalayıp paraları almasıyla bence gölünü atmıştır firmaya. Galiba güzel annelerden her zaman güzel kızlar doğmuyor. Isabella da hoştur, albenilidir de bir annesi Ingrid Bergman'ın güzelliğinde değildir. Anlaşılan o ki, adamlar da yani baba da önemli faktör.

Zevk sahibi olmak zor şey bu dünyada. Yetiştiriliş tarzı, evde ailede çocukken yaşarken görmek zevkin, tat almanın oluşumunda önemli etkenler. Anlıyorum kendisi Rusya'nın fakir köylerinden birinde fakir bir ailenin çocuğu olarak yokluk içinde büyüdü; haliyle ekmeğinin peşinde koşarken kremanın ekşiliğini anlayabilecek olanaklara sahip değildi ne var ki kendisi bugün gayet zengin ve varlıklı bir aileye gelin gitmiş, bir de üç çocuk yapmış insandır (hele bir de sağlam bir prenup yapmışsa o üç çocukla ayrılınca da zengin genç şen dul olur) Ancak şu kıyafeti şöyle giyinmesini engelleyecek birileri olmalı etrafında diye düşünüyorum. Öncelikle içindeki o gereksiz uzun kolluyu çıkartsın ve lamenin üzerine dore çanta takılmayacağını biri söylesin. Kendisi her hafta başka bir facia halinde.

Geçen hafta güzelle başlamışken bu hafta güzelle bitirelim. Açıkcası Monica Bellucci ve Dior arasındaki reklam kampanyasını ben bilmiyordum, takip etmemişim ancak Vogue'un arka sayfasındaki Dior reklamını görünce farketmiş oldum (gerçi o resim daha güzel ama bulamadım; hoş nerede arayacağımı da bilmiyorum ama bakıyorum öylesine sayfalara). Kadın güzel de nedense Dior beğenmediğim, etkilenmediğim bir markadır. Hele çantaları filan... yazmıyorum bile o kadar gereksiz. Ancak tabii Galliano evlere şenlik, neredeyse efsanevi bir tasarımcı. Ayrıca Galliano ve Bellucci çanta ve makyaj ürünleri dışında bir Dior lingerie çekimleri yapmışlar ama ben görmedim, yazılanların yalancısıyım. Dior ile bitirmek gerekirse o halde bizim ülkenin ugly people dedikodusu ile bitireyim nokta olsun. Birinci olmasa da ikinci kaynaktan gelen habere göre pek zengin, pek para saçan biri, bir dönem Lucescu'nun pek sevdiği, sıklıkla gittiği italyan lokantasında yanındaki benim hiç beğenmediğim ama mesela M.'nin beğendiği bir tip olan sevgilisine Dior tuvalet hediye etmiş. Hem de kırmızı, hem de herkesin ortasında, hem de hediyeyi getirip veren adamın şöförü. Evet, şu son hareket epey bir falsolu ve ucuz ama tuvalet kim bilir ne kadar , hediyeyi alan da basmış tabii çığlıkları.

No comments: