Tuesday, December 11, 2007

Bobo şehirde çadır meselesi

Hemen bobo "bohème bourgeois" demek diye açıklayalım.

Bir başka fantastik insan Kaddafi yıllar sonra resmi ziyarete gittiği Fransa'da ultra lüks otellerde kalmak yerine, Paris'in göbeğin diktiği çadırında kalmayı tercih ediyor.

Gidişi zaten olay oldu. Kabindeki bazı bakanlar istemedi, Sarko onları sakinleştirmek için hem otoritesini kullanıp hem de gelecek 10 milyar euroluk bir anlaşmanın müjdesini verse de fransızlar inatçı millettir, kimse zorla bir şey yaptıramaz bu insanlara, dolayısıyla da pek etkili olamadı bakanlar üzerinde.

Ancak ben chapeau diyorum kendisine. Elbette kendisinin politikasini, diktatörlüğünü desteklemem mümkün değil ama bu adam petite/grande burjuvazisinin başkentinin ortasına kendi çöl evini dikiyorsa gücüne saygı duymaktan başka bir şey kalmıyor. Biz daha politik toplantılarda yumruğumuzu masaya vuramıyoruz, çöl insanı, medeniyetsiz diye dalga geçtiğimiz insan gelmiş çadırını Haussmann tarafından 19.yy'da bugünkü haline getirilmiş medeni şehrin ortasına dikmiş. Bitmiştir mevzu.
P.S. Kaddafi'nin oğlu da futbolcuydu sanki. Juventus diyeceğim atmış olacağım ama bir italyan kulübüne ortak olmuştu, bir şeyler. Kızı da ilginç, sürekli bir parti durumu hakim. Vesselam ilginç bir aile bu Kaddafiler.

No comments: