Saturday, August 15, 2009

Hediye seçimi



Kimi insana hediye seçimi zordur. Çeşitli sebepleri vardır ama genelde sevgidendir, neyi hangi sebeple vereceğin de önemli olsa da nasıl vereceğini bilemezsin, az mı gelir çok mu kaçar diye düşünürsün, bilemezsin. Doğru, buraya kadar her şey sevgiden ama bir de yeteri kadar tanımamaktan da geçiyor. O yüzden kimi insana hediye vermek ona hediye seçmek çok zordur. Yani. Tanımayana.
Dün gece yemekte L.A. Girl E. benim kolumdakini çıkartıp ona hediye etmemle o da çantasındakini çıkarttı "bu da senin için. gerçi şu anda seninkinden sonra çok küçük geldi ama" dedi. Oysa değil. Gördüğünde "bu tam anotherstar için" diye düşünülen bir hediyenin neresi küçük olabilir mi? Maddiyatla ilgili tarafı, hediyeye verilen meblağ düşünülme ve özenin yanında çok basit çok ucuz kalıyor ( ayrıca istersem ben kendim alırım ne alacaksam).
Gerçek hediye onu düşünerek alınandır bana göre. Büyük paralar verip alınanlar sonrasında gelir benim listemde.
Bugün o kadar sıkıcı, o kadar kızıl, o kadar boya dolu bir günden sonra sevdiğim insan kool şahsiyet K.'nın beni düşünerek getirdiği Macallan o kadar güzel geldi ki beni düşünerek alınan hediyelere ne denli tav olduğumu bir kez daha hatırladım. Ya hediye de olmasın mektup yazsın, resim çizsin, film çeksin, kaset doldursun, kart göndersin, kitabın içine not yazıp bıraksın, benim sevdiğim rengi, filmi, tarzı, kadını bilsin, yapamasa bile içtenliğini göstersin tamamdır, benim için milyonlara değer.

No comments: