Tuesday, August 4, 2009

Hafta arası eğlencesi

İki haftadır yazmaya her seferinde yeltendiğimde bir aksilik oldu veya beautiful people'i beğenmedim filan, haliyle de cuma eğlencesi sekteye uğradı. Ayrıca hava da sıcak, yani insan pek bir şey yapmak istemiyor (hatta mümkünse bu sıcakta yapışmayalım) ama ona buna sallamayı özlediğimi itiraf ediyorum.
Zerre beğenmediğim, tarz da bulmadığım amerikalı aktrislerden Claire Danes. Bildiğin vasat surat, vasat ifade ama işte yüksek paralara tutulan stlylist denilen hadise vasat olmayan hoş bir kıyafet içerisinde kendisi. Elbisenin modeli de rengi de çok güzel. Sıradan yüzü de uzun saçları ile daha bir bakılır olmuş. Resimlerden anlıyoruz ki New York ve Londra'da havalar öyle bizdeki gibi sıcak değil, aksine serin ve esintili. İşte Anna Wintour ve gergin ifadesi, yüzündeki gülümsemenin gerginliği. Her daim trençkot, her daim beyaz, her daim Anna Wintour (ama lütfen muhtemel türk versiyonları benden uzak olsun; görmeyeyim bilmeyeyim çünkü 3. dünya ülkesinin bu çabaları beni çok yoruyor).

Anna Wintour'un kızı, Teen Vogue'un bilmem nesi Bee xhxhx. Aslında güzel kız ama burada o kadar belli olmuyor. Kıyafeti de bence sıradan ama mükemmel olmadığı için özellikle beğendim. Yani lacivert elbise kahverengi kemer siyah ayakkabı ve siyah çanta. Bizde olsa tarzı ve gustosu olmayan ama parası ve mevkii olan türk kadını lacivert ile siyahı asla yanyana giymez, ola ki giydi (ki bunun mutlaka moda dergilerince o sezon için onay görmüş olması gerekir) o zaman o kahverengi kemeri takmaz. Neden? Çünkü lacivert,siyah, kahverengi bir arada olamaz, olmaz çünkü moda değilllll....

Mario Testino, ultra zengin yunanlı armatör aileleden rinNiarchos'un torunu ve Carine Roitfeld. Bence kıyafeti muhteşem; saten kumaşı, rengi, kemeri, altın takıları ve eldeki çantası. Çantayı o kadar beğendim ki sanırım özel resim koyacağım çanta için. Carine Roitfeld de öyle muhteşem güzel bir insan değil ama Anna-Alexandra ikilisinin yanında bambaşka kalıyor ama genelde Vogue genel yayın yönetmenlerinde bir çirkinlik var. İtalya'nınkini geçiyorum bile ama bizde de o kanlı savaşların galibi olacağı söylenen koca burunlu silik kız olacaksa tam uyar resme (hoş, büyük umutların büyük hayal kırıklıkları yaşatacağı vogue türkiye'nin esamesi esmez condé nast'ta ama hadi neyse, iyi olayım bugün).
Carine'nin oğlu ve italyan erkek Vogue'nın editörü, olabilecek en gereksiz sıfatlardan olan ikon kraliçesi Giovanna Battaglia. Gülmemesi gereken hoş kadınlardan Giovanna. Tarzı duruşu olanlardan, öyle her daim vintaj giyip de tarz olduğunu sananlardan değil. Ama nedense gülünce koolluğunu kaybediyor. Fakat elbisesi güzel, bacakları güzelTanımam etmem sadece kabusum olduğunu bilirim. Buyurun giyinin hanımlar, önünüz açık.
Gerçekten de kimi zaman hırsızlar çetesi gibi görüntüleri var bu italyan erkeklerinin. Hepsi tasarımcı ve hepsi de dağ kaçkını görüntüsünde garip bir çirkin görüntüye sahip. Özellikle de Giambattista Valli. O ne ya? Kapıya gelse musluk tamircisinin çırağı olarak bile almam, o kadar korkunç bir görüntüsü var. Ama iyi tasarımcı, orası ayrı. Ayrıca o musluk tamircisi çırağı imajı da biraz kendi seçimi. Kız da Valentino'nun tasarımcısı.

Ve tabii en sevdiğim insan ile bitiriyorum. Gerzek Gwyneth Paltrow. Üzerindeki çirkin kendisi ayrı antipatik. Zayıflamış kendisi bu davette de özellikle detoks sonrası zayıfladığını göstermek istemiş. Hani eski resimlerine de bakıldığında görülen tek şey aslında hep çok zayıf olduğu. Ama o memnun değilmiş 2 çocuktan sonra aldığı kilolardan. Cidden bu tip insanları alıp iyice bir dövmek lazım. İnceciksin, hiç kilo almış değilsin, almışsan da zaten süt emzirme, yoga, pilates, ölüm orucu ile vermişsindir ama hâlâ ortalıklarda çok şişmanım deyip duruyorsun. Ayıp ya, cidden bu durumdan muzdarip insanlar var hayatta. En sevmediğim şey işte bu tarz kadın; sürekli ne kadar "iyi" durumda olduğunun söylemesini bekleyen kadınlar. Hep duyacaklar "taş gibisin, ne kadar incesin, iki çocuğunnn mu varrr, vaoooow" gibi lafları, egoları yükselecek ama onlar hep "1 kilo almışım, bacağım kalınlaştı" diye ağlayacaklar, ölüm oruçlarına girecekler. Hem salak hem de içten bir şekilde ezik oluyor, işte en ünlülerinden biri de Gwyneth Paltrow, ezik amerikalı kendisi.

No comments: