Tuesday, March 5, 2013

Dream on # 2

Gerçekten insana "çüş" derler ama öyle ne yapayım? Ayıp değil mi, bir insanın rüyasında italyan peynirleri, salamları görmesi, bunları keyifle güle oynaya bir masa etrafında keyif aldığı insanlarla yemesi. Kahkahaların atılmaya devam etmesi, yenildikçe yenmesi, biraların eklenmesi, bir ara Prens Charles'in gelmesi, eğlenceli masaya onun da katılması ve bütün bunların "pursuit of happiness" gibi ciddi bir kavramla süslenmesi yani aranılan mutluluğun bu olması gibi. Kendime şaştım ve sadece gece kıçım açıkta kalmış demekle yetindim. 

tribün çocuğu & manitası i., milano salamı, proscuitto, grana, pecorino ile muhtelif peynirler, prens charles, yanımda olmayan ama varlığını hissettiren # 8, ve mütemadiyen beynimde yankılanan pursuit of happiness hadisesi...gerçekten geceleri nasıl uyuduğumu bir çözebilsem belki freudyen analizler dahi yapabilirim. 

pursuit of happiness: 4 temmuz 1776, amerika birleşik devletleri bağımsızlık bildirgesi

"We hold these truths to be self-evident, that all men are created equal, that they are endowed by their creator with certain unalienable Rights, that among these are Life, Liberty, and the pursuit of Happiness."
A number of possible sources or inspirations for Thomas Jefferson's use of the phrase in the Declaration of Independence have been identified, although scholars debate the extent to which any one of them actually influenced Jefferson. Jefferson declared himself an Epicurean during his lifetime: this is a philosophical doctrine that teaches the pursuit of happiness and proposes autarchy, which translates as self-sufficiency or freedom. The greatest disagreement comes between those who suggest the phrase was drawn from J. Locke  and those who identify some other source.


1 comment:

no-go said...

fantastik bir insan olduğunu düşünüyorum! :) prens charles'ın eğlenceye katılması muhteşemmiş.