Tuesday, March 12, 2013

"özel"

Güzel söz, iltifat filan garip işler. Bazen ne kadar yapay geliyor, yalan gibi, abartılı abartılı büyük sıfatlarla söyleniyor, sahteliği iyice belli oluyor. Kimi zaman ise gerçekten samimi, gerçek, güzelliğini hissettiren oluyor; maskesiz, oyunsuz, hesapsız.

Arada elçi var, ondan duydum. Gerçi kendisine elçi demek doğru olmaz çünkü neticede kendisi de, kendisine hakkımda söyleneni benzer şekilde düşünen, yaşayan, yeri geldiğinde gururla ifade eden biri. Haliyle bu kadar içerdeki birine elçi demek yanlış kaçsa da, yine de hoşuma gittiği için elçi diyeceğim, olduğu için değil. 

Farklı zamanlarda, farklı hanelerde, farklı durumlarda, farklı yaşlarda, farklı konumlardaki iki farklı insandan geldi güzel söz, özel söz. Ne komik değil mi, sözde en yakın diye bilinenlerin aslında kişiyi hiç tanımaması, yıllarca uzak düşünülenlerin ise aslında en yakınlardan çok daha iyi çok daha farklı çok daha yakın tanıması...Hayat böyle komik işte, her şey yer değiştiriyor, taşlar yerine oturuyor, gerçek olan kendiliğinden inşaa ediliyor.

seviyorum içtenlikle söylenleri, içtenliği acıtmakla bir tutmayıp samimiyetle konuşanları, ekşiliği marifet saymayanları, s.'yi, m.'yi, elçi'yi. 

No comments: