Monday, January 3, 2011

Özgür topraklar buralar!

Çok özgür, özgürlüklere saygının her daim var olduğu, aksinin düşünülemediği toprakların çocuklarıyız. Haliyle de o kadar şanslıyız ki istediğimizi düşünüp, inandığımızı savunabiliyoruz. Kimse de tepki vermiyor, aynı düşüncede olmasa da saygı ile bakışını üzerimizde hissedebiliyoruz. Hele hele akademik alanlarda, bilimsel çalışmalarda asıl hissediyoruz bu saygıyı özgür düşüncenin gücünü. Ya da hayal gücünü; çünkü bunlar sadece hayal gücünün ürünleri.

15 dakikalık şöhret uğruna her şeyi yapmaya hazır kısa boylu erkeklerin hırslarının sonuçları günümü mahvetti. Olayın bana dair sonuçları yok ama sevdiğim beğendiğim insanlara etkisi büyük. Aslında belki bana dair de sonuçları olabilir çünkü ne olursa olsun bir şekilde bir yerde başlayan sansür baskısı mutlaka yayıla yayıla her bireye ulaşacak, onun her şekilde hareketlerini etkileyecektir. Hiç kimse olduğu gibi olamayacak, düşündüğünü dile getiremeyecektir.

Doğru, bugünkü olaydan sonra o röportajda zevzek zevzek konuşup, sonra işler boka sarınca korkudan altına edecek vaziyetteyken "ama benim haberlerim az çıkıyordu" diye ağlayan kısa boylu erkeklik halinden muzdarip embesilin benim gözümde yatacak yeri yok! Aynen müthiş bir yöneticilik becerisi gösterip harikulade işlere imza atanlar gibi. Asıl üzücü olan ise insanların ne dostluk ne takdir ne de saygı gibi mevhumlardan haberi olmadığı gibi, puştluğu racon saymaları. Öğrensinler bence; itlik ile puştluk bir değildir; puştluk arkadan vurma, bilerek kötülük yapmadır. Ya da benim için. Ayrıca porno çekmek kim sen kim? Gerçekten sinirleniyorum bu tip moronluklara, bencilliklere, hayvanlıklara...

*
KÜÇÜKLERİ MUZIR NEŞRİYATTAN KORUMA KANUNU

Kanun numarası: 1117

Kabul Tarihi: 21/06/1927

Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi: 07/07/1927

Yayımlandığı Resmi Gazete Sayısı: 627

Madde 1 - (Değişik madde: 06/03/1986 - 3266/1 md.)

18 yaşından küçüklerin maneviyatı üzerinde muzır tesir yapacağı anlaşılan mevkute ve mevkute tanımına girmeyen diğer basılmış eserler aşağıdaki maddelerde gösterilen sınırlamalara tabi tutulur.

Madde 2 - (Değişik madde: 06/03/1986 - 3266/2 md.)

Mevkute veya mevkute tanımına girmeyen diğer basılmış eserlerin 1 inci maddede belirtilen sınırlamaya tabi tutulabilmesi için Başbakanlık bünyesinde oluşturulan yetkili kurulun, söz konusu eserlerin 18 yaşından küçükler için muzır olduğu hakkında bir karar vermesi gereklidir.

Madde 6 - Fikri, içtimai, ilmi ve bedii kıymeti haiz olan eserler bu kanunun şumulünden hariçtir.

***

No comments: