Tuesday, April 16, 2013

P.S. # 5

- fazıl say'a verilen hapis cezası ve her şeyden öte gerekcesinin saçmalığı;
- e. bayraktar ve karşısındaki insana akıl almaz küstahlıktaki davranışı;
- meclis önündeki protestocu üniversite öğrencilerine yönelik bir başka akıl almaz derece düşmanlık yüklü şiddet; 
- boston maratonu 'nda patlayan bombalar 
vs vs vs vs 

                                     via ntvmsnbc

peki, bir başka insana duyulan nasıl bir hırs ve nefret ifadesidir bu?


 Her gün zaten kişinin kendi dünyasında, toplumsal yaşantısında veya aradan okyanusların geçtiği uzak topraklarda sayısız üzücü, sinirleri hoplatıcı olay oluyor, bunlar neticesinde yüreği sıkışıyor, küfrediyor, yapanlara saydırıyor, hırsı ve nefreti her türlü aksi çabasına rağmen artıyor. İşte modern hayatımız. İşte tam da bu yüzden zaten her şey istem dışı vaziyette bu kadar siyah iken gülebilmek, direnebilmek, iyi şeyler düşünebilmek, yüzde iyiliği yansıtabilmek daha da önem kazanıyor. Yoksa her gün ağlanacak, nefrete yelken açılacak yeni bir gün.

Pazar akşamüstü metresim E.'nin doğumgünü buluştuğumuzda, kendisinin bir o kadar sevdiğim kocası E., kendime dair bir başkasından uzun zamandır duyduğum en güzel laflardan birini etti. Gerçi haksızlık etmemek lazım çünkü uzun süredir degradasyon ülkesinden uzakta yaşadığım için güzellikleri daha sık duyuyorum ama yine de gayet hoştu söylediği de, içtenliği de.

p.s. ama herhalde guzel lafların en bombasını # 8 etmiştir; " hesap yapmama, amaca yönelik ince hesaplarla mesaj vererek yönlendirmeme" mevzusu üzerinden. tamamdır benim için.

No comments: