Friday, January 10, 2014

sonsuz bir "delete" isteği

Farkındayım bu "delete" melete internet ve yoğun outlook kullanımı ile dilimize giren ve ne yazık ki türkçe kullanımı da hiç hoş olmayan kelimeler de işte, internet üzerinde işlerle uğraşınca, e-maillere bakılınca, yazılıp çizilince ister istemez karşımıza çıkan kelimelerden oluyor "delete etmek". Kullanması matah hiç değil ama oluyor işte, kimi zaman tam işlem gerçekleştiği için tam oturuyor manasına. Modern zamanlar dertleri uğraşları, gereksiz ama yapacak bir şey yok.

Beyindekileri silsem de fiziksel varlıklarını da silmek istediğim durumlar var. Kesinlikle silebildiğimi, yokedebildiğimi gözümden, gönlümden, hayatımdan tamamen uzağa atmak istiyorum. Öyle böyle bir istek değil. Okudukça, gördükçe, duydukça, hatırladıkça gözümün önüne geldikçe midem kalkıyor, neredeyse bir kusma isteği oluşuyor. Gerçekten de şiddetli bir delete etme arzusu ile her şeyi silsem de sildiğimi bir daha görmeyeceğimden emin olmak istiyorum. O kadar net ve keskin olsun istiyorum her şey.

Neden buralara geldim ki bu güzel güneşli cuma sabahına? that's life! ve whatever! Birazdan coşar tiril tiril hissederim yine ...

No comments: