Tuesday, January 14, 2014

Arada yaşananlar

arada yaşanaların, hissedilenlerin çokluğu, bazıların önemi, bazılarının keyfi, bazılarının bitip tükenmeyen sıkıcılığı, perşembeden gelen bazı haberlerle yapılan ve iptal edilen ani ankara programı, cumadan gelen g.g. ve bibuçuk ve bira ve anlamayan garsonlar ve sadece mutlu etmek için yanımıza gelen # 8, yazdan beri bir türlü kavuşamayan g.g.& # 8'in kavuşması; kış için şahane güzellikte ama yazın ebemiz belleyecek olan hava, cumartesi, z.ç. ile öğlen aşşk'ı, çorba aşkı, epeyce zaman önce verilmesi gereken ama bir türlü denk düşemediği, şartlar uygun olmadığı için verilemeyen, verilemedikçe de üzerimde azımsanmayacak bir ağırlık yaratan emaneti nihayetinde r. 'ye verebilmem, aylar sonra kavuştuğum sabahattin ve rakı balık mutluluğu; never on sunday mutlulukları sakinliği heyecanı çocuklukları derken ilk defa mide krampları ile tükenen # 8, "ama gerçekten o kadar yersek olacağı budur"; pazartesi ile biraz barthez bolca ve çok ama çok ama çok özlediğim eski l.a. yeni san francisco girl e., yine kendisine özlemimden delirdiğim  fuket ile karşılıklı selfie münasebetleri ve buna furi'nin yorumları derken arada yaşananlar...ve tabii kendi küçük dünyamızın geri kalanında hsyk yasa tasarısının adalet, yargı, hukuk devleti gibi kavramların yüreğini sökmesi; internet sansürü ve internet üzerinden fişlenmenin yaratacağı mutsuzluk, tedirginlik, mahremiyetsizlik hissi; çocuk gelin gerçeğinin bitmemesi ve bitirilmemesi; herkesin çocuğu çocuk da işte bazılarınınki daha "çocuk", daha "özel", daha " korunaklı", daha " önemli", daha "ahlaklı", daha "inançlı" olması; filler tepinirken ezilen çimenler halinde yaşamamız; söylenen yalanlar falan filan derken arada yaşananlar gündemi hem yoğun hem de sevimsiz. 

p.s. en güzel selfie payetli selfie! ama gerçekten de sahneye çıkmama 5 kala yanımda resim çektirmeye gelmiş hayranımla çekilmiş gibi poz, yalan değil. ama çok da güzel o da yalan değil. her yer payet olsun benim olsun...

p.s. (2) san francisco girl e.'den aldığım yakın temas hollywood dedikodularından da anlıyoruz "hesap kitap yapan, ilişkiyi kafasındaki ajanda ile yaşayan kadın"lar lezbiyenler arasında da mevcutmuş. üzülerek anlaşılan o ki kadınların çok azı ilişki içerisinde olduğu insan ile amaca yönelmeden beraber oluyor, bir şekilde "kapatma" arzusu ile hareket etmiyor. tamam anladık yapacak bir şey yok ama bu tarz kadın örneklerini her duyduğumda gördüğümde içim çekiliyor ve yerin dibine giriyorum. onlar adına, hemcinsim adına. 

p.s. (3) yahu bu "mutluluğu paylaşma eksikliği" ne kadar özlem uyandıran bir duyguymuş meğer de her yaşandığında insan çıldıracak kadar seviniyormuş.  frisco girl e.'ye kavuşmuş vaziyette oturup geçtiğimiz aylar içerisindeki her şeyi deli gibi anlatırken dikkatimi çeken heyecan ve pırıltıyı kendisine söylediğimde verdiği cevap "e herhalde neden aksini bekliyorsun ki?" bunun bir göstergesi herhalde. yani allah kimseyi böylesine bir paylaşım eksikliği yaşadığı durumlara düşürmesin, düşeni de kurtarsın, o kadar net. 

p.s. (4) evet arada yasananlarda golden globe da var, bu konuya da gelecegim ilerleyen saatlerde günlerde.

No comments: