Tuesday, July 30, 2013

Bugün bayram!

" Deliye her gün bayram " diye devam eder birileri başlığa ama belki öyle, belki değil. Kimin deli kimin akıllı olma durumu ise aynen para ile imanın kimde olduğunun bilinmediği gibi bir bilinmezlik hadisesi. Gerçi modern zamanlarda herkes kendisinin çok çılgın çok deli olduğunu dile getiriyorsa da bunun gerçek olmadığını biliyoruz. whatever.

Ama bugün bayram! Ne yaklaşan şeker bayramı, ne geleneksel haftasonu bayramı, ne müzik bayramı, ne "tatile gitcem denizden hiç çıkmıcam" bayramı, ne brezilya kurgulu bossa nova'lı bayram, ne şampanya bayramı, ne yüzük bayramı, ne bebek bayramı, ne karne bayramı, ne darth vader & star wars bayramı, ne ödül hediyesi bayramı filan. Kısacası hiçbir şeyin bayramı değil ama bugün bayram! Hem de gerçek bir bayram! Kişisel tarihin önemli bir bayramı bugün. Hatırlamak istediğim, içinde bulunduğum re-naissance yıllarının en güzel günlerinden biri. *Tamamen kişisel, tamamen özel.*

Geçen senenin ajandasından başlamış bugüne kadar devam etmiş daha uzun yıllar da devam edecek bir sürecin bayramı. Ajandadan gidersek bu yıl ikincisi, ajandadan gitmezsek ise 2010'un son iki ayı gibi başlamak lazım. Her şeyi o kadar net ve berrak hatırlıyorum ki ... Detayların çarpıcılığı, yersiz anekdotların hadsiz unutulmazlığı, arada yaşananların gerçekliği hafızamda korkutucu derecede etkileyiciliğini koruyor.  Ajandadan gittiğimizde ise bu etkileyici tabloya her karesi daha dün gibi hatırlanan günler, geceler giriyor, hele hele tam bayram gününe denk düşen günlerin yaşanmışlıkları neticesinde tablo iyice genişliyor, "şaşkın, bıkkın, bitmiş, sıkılmış, yorulmuş, tahammülü zorlanmış" haller iyice bayram sevincine bürünüyor.

Bugün gerçekten bayram! Verdiği hissettirdiği tiril tiril ruh hali de oradan geliyor. Bayram hediyesi de olması lazım. Gerçi söylemediğim için ancak yarına kalır da o hediye, yine de kıpır kıpır hal yeterince hediye gibi zaten.

Anotherstar Bayramı bile olur, bugün!

No comments: