Friday, May 24, 2013

Üzücü olan

Mayıs 2013 itibarıyle üzücü olan şu ki, dünyanın kafir ama mutlu ama özgür topraklarında yaşayanlar Mars'a gitmenin yollarını oluştururken, CERN'de evrenin derinliklerini araştırırken, sanat veya toplumsal projelerle ile farkındalık oluştururken, biz hala içki yasaklarının toplumu şekillendirmek üzere dayatıldığı, kişisel hak ve özgürüklerin güzelce sona erdirildiği, kendisine benzeyemeyenin herhangi bir hakkının olmadığı, kişinin kendi bedeni üzerinde dahi devletin söz hakkı iddia ettiği veya hangi gıdaların o bedene gireceğine karar verenin yine devlet olduğu günlerde yaşıyoruz.
Üzücü olan şu ki, yaptığımız küçük hesap yüklü büyük yasaklarla ancak kontrolü ele geçireceğimize inanıyoruz.
Üzücü olan şu ki, demek gösterilenin sürekli göze sokulan "doğru, dürüst, ahlaklı" gözüken resim içerisinde o kadar ciddi tutarsızlıklar ve tersine yaşamlar hayatlar var ki onları kapatabilmenin en iyi yolunun en uca kadar gitmek olduğuna inanıyoruz.
Üzücü olan şu ki, demek kendimize güvenimiz o kadar az ki ancak boyuna geçirilen tasma ve üzerine saldığımız korku ile yönetebileceğimizi düşünüyoruz.
Üzücü olan şu ki, dünya ileriye gidiyor biz ise geriye. Hem de gururla, hem de inançla.
Üzücü olan şu ki, hayatta her şeyin daha hafiflemesi gerekirken her gün yeni mücadeleyi gerektiriyor. Hem de en basit şeyler için yani, güne güzel başlayabilmek, hayatı güzel görebilmek, baharın keyfini, anın mutluluğunu yaşayabilmek için vs vs . 
Üzücü olan şu ki, her şey bir gün bitecek. Hakimiyet de teslimiyet de. Sıkıcı olan zamanın kendi zamanında gelmesi. L'avenir dure longtemps.


No comments: