Friday, May 17, 2013

Cuma sorusu

Havanın güzelleşmesi, mutluluğun bir şekilde geri gelmesi ile ileryen saatlerde daha fantastik cuma eğlenceleri gelse de yine sabah karşıma çıkan ve elbette nerede yaşandığını hatırlatan bir resim karesi cumayı erken saatlere taşıdı.

Evet sorum şu: neden arapça? Hediye aslında güzel, niyeti de güzel, öyle şaşalı değil gayet mütevazi ve samimi bir hediye. Gayet hoş da neden arapça? Biz arap mıyız? Türkiye'de arapça mı konuşup arapça mı yazıyoruz? Türkçe harflerle hat sanatı yapılamıyor mu artık çünkü böyle bir şey olmadığını biliyoruz. Eee? O halde neden arapça? İşte cuma sorum. Hiç öyle manasız milliyetçilik ulusalcılık filan değil sebebi. Sadece zaten sahip olunanın neden görmezden gelindiği ve olduğundan farklı gösterildiği gibi ait olunmayan bir kültürün neden peşinden koşulma sevdasının sebebini öğrenmek için sorulan bir soru bu. Yoksa,  benden sonra tufan artık bu dünyada.


2 comments:

Anonymous said...

Latin harfleriyle yazarsan kaligrafi olur; hat, İslam sanatıdır.

anotherstar said...

@anonim
O halde kaligrafi olsun hat etkisi tasiyan kaligrafi olsun. Daha fazla aciklamaya gerek yok, niyet belli birikimi (!) belli.