Wednesday, May 15, 2013

En güzel mayıs eğlencesi, Cannes !


Muhtemelen muhteşem mayıs ayı içerisinde en az doğumgünüm kadar beklediğim bir olay Cannes. Sinemacılığımdan, oyunculuğumdan değil elbette. Tamamen eğlencesinden, kırmızı halısından, gösterilen filmlerin aykırılığından, farklılığından, olayın fransız halinden, St Tropez halinden, geleneğinden, ilginç kurallarından filan.

Bu yıl 65.si düzenleniyor ve bugün başlayıp 26 Mayıs'a kadar devam ediyor. Bizde hala serin ve yağmurlu iken hava güney Fransa'da iyice güzelleşmiş, güneş açmış, her şey bir şekilde glamour vaziyette ilerliyor. Ayrıca kendi içinde birçok yarışması olan festivalin bu yılki jürileri arasında Agnes Varda, Nicole Kidman, Daniel Auteuil, Steven Spielberg, Jane Campion, Semih Kaplanoğlu da var. Güzel yani. Tasasız. Ne kadar güzel bir şey bir ülkede tasasız yaşayabilmek.

Ve afiş.. Paul Newman 'ın gençlik haline tav olan biri olarak afiş gerçekten de kıpırdatıcı. Paul Newman ve kendisi gibi oyuncu karısı Joanna Woodward 'ın öpüşen fotoğrafları. İki güzel insanın tek olunmuş hem de beraber de güzel olunmuş hallerinin resmi.





1 comment:

my jekyll doesnt hide said...

http://m.youtube.com/#/watch?v=ZHwVBirqD2s&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DZHwVBirqD2s