Wednesday, May 1, 2013

Mayıs, hem de 1 Mayıs

Yabancı tumblr sayfalarına kimi zaman çok özeniyorum. Hiç kaygı tasa taşımadan dertsiz sayfalarına resimler koyuyorlar, her ayın gelişini kutluyorlar; kaligrafik  "may", "mai" gibi yazılarla. Mayısın gelişi bu sayfa için haliyle mutluluk verici de yine de her 1 mayıs olduğu gibi yine utanç duyulan, insanda, kendi halkından olsa da karşısındakini ezmek için her şeyi istek ve hırsla yapan kolluk güçlerine nefret duygularını arttıran, devlet ve onun oluşturduğu sistem denilen şeye inançsızlığa daha çok inandıran, kendilerini ülke hatta dünyayı yönettiği sananların hiç rahatsızlık duymadan yalan söyleyebildikleri bir gün bugün. Ama işte hayat böyle bir şey çünkü bazı insanlar (ki bu insanlar azınlık değil ne yazık ki) hayatta gerçekten utanmazdırlar, gerçekten yalancıdırlar, gerçekten çok kötü eylemlere imza atıp bunun tersini insanların gözünün içine bakarak söylüyorlardır ve gerçekten kötüdürler. Hem de düşünemediğin kadar kötüdürler.

İşte bu yüzden burada, bu topraklarda, bu sınırlar içerisinde güne güzel başlamak kişisel bir başarı.  Hem de büyük bir çaba gerektiren bir başarı. Keşke sadece yılda bir gün olsa ama gel gör ki o kadar şanslı bir millet değiliz...

kafası patlatılan lise son öğrencisi hastaneye götürülmeden önce yerde. gerçekten çok güzel bir görüntü ve tabii bakanın dediği gibi " 1 mayıs konusunda onlara teşekkür etmeliyiz".  

.

No comments: