Friday, December 7, 2012

Cumanın "kudretli" bombası

İnsanların, kadın erkek farketmez, müthiş baskın özgüvenlerinin içinde korkunç özgüven eksiklikleri içinde olduğuna inanıyorum. İnanmaktan ziyade görüyorum da. Özellikle de o müthiş kendine güvenli, konuşurken yeri geldiğinde baskın karakterini iyice öne çıkartarak vurgulayan hatta bağıran, "ben bilirim sen bilmezsin" dersleri veren, bunu yer yer kendince keyif alarak hayat dersleri vererek yapanlarda genelde işin aslı gözüktüğü gibi olmuyor. O çok özgüvenli kendi çevresinden, habitatından çekilince, yanında iktidarını kurabileceği birileri yokken birden bire sönüveriyor ve sevimli oluyor. O yüzden de çok az bireyin gerçekten özgüven sahibi olduğunu düşünüyorum. Çevremde, yakınımda, işte, sokakta, etrafta, dergide, gazetede, her yerde ve bu durum ne olursa olsun bu durum karşısında şaşkınlığımı her seferinde bir kez daha büyüterek ortaya çıkartıyor.

Görünüşte çok farklı, çok eğitimli, çok özgüvenli, çok becerikli, çok akıllı, çok etkileyici, çok ayaklarının üzerinde duran bir kadın değil mi kendisi. Özellikle de yılların müzmin ve bir o kadar huysuz bekarı, kötü bir Serge Gainsbourg a l'orientale taklidi olan Okan Bayülgen ile evlenip, üstüne de çocuğu yaptıktan sonra kendisi hakkındaki bu kanaatler iyice artmadı mı? Eski ofisin kendi deyimiyle "ben hep sevilmek isteyen küçük kız çocuğuyum" diyen çaptan düşmüş televizyon insanı, kendisine ve adamı bu kadar kısa zamanda kendisine bağlamasına hayran kalmış sürekli "ne akıllı kız" deyip dururdu ( muhtemelen okan bayülgen'i kendisine düşünüyordu da işte şartlar, yaşlar, yaşamlar tutmadı). Ee peki şimdi bu ne? "Erkenden kalkıp işe gitmiş; tüm günü üretken geçirip eve gelmişsem... Eve geldiğimde beni boynuma atlayarak karşılayan bir kız çocuğu varsa... Ve kafamı omzuna yaslayacağım kudretli eşim yanımdaysa... O gün şahane demektir." Habertürk'e verdiği röportaj ve "kudretli eşim" beni bitirdi...Ya, elbette kıskanıyorum, elbette öyle bir insanla kudretli bir ilişki seviyesine ulaşamadığım için böyle küçümsüyorum. Benim de kudretli eşim olsa ben de onun kadar yüce olmasa da daha mutlu bir hayat sürerim, orası kesin. Ah Şirin, sayende kudretle şiştim, teşekkür ederim cuma eğlencem oldun.





p.s. magazin perhizinde olduğumuz fuket'e dayanamayıp haberi gönderdiğimde yorumu " herhalde eski kocası yeteri kadar kudretli değildi ki burada kudret kudret deyip duruyor" olması haliyle iyice güldürdü beni... doğru ya, eski koca da var, epey bir fantastik olan.

p.s. (2) yalnız bu "şirin" isminde, "şirin" isimli kadınlarda bir olay var bunu anladım. "şirin" isimliler hep bir garip, bir fantastik oluyor. uzak uzak hepsinden uzak durmak lazım.





No comments: