Wednesday, January 18, 2012

Adalet? Nerede ki? Var mı ki?

Hani derler ya "kim kaybetmiş de biz bulmuşuz" diye. Kimse kaybetmemiş, biz de bulmamışız. Hak veya hakkaniyet diye de bir şey yok. En azından bizim yaşamlarımızda. İlahi olanı belki vardır ama yoksa da şaşırmam. Ha, evet birçok insanın yatacak yeri yok, doğru onu biliyoruz da insan görmek de istiyor. Geleceğe bakabilmek için. Ama gelecek de belli; sen ben bizim oğlandan oluşan bireysel çabalarımızın sonucu kurulan çoğunluktan korumalı hayatlar. Gerçekten de şu çoğunluk denilen şey ne kadar da korkunç bir şey.

Adalete, bizim mahalleye hemen hiç uğramayan adalete geri dönersek... Dünkü kararı alan adalet savaşçılarına, adaleti savunanlara, beş yıldır gösterdikleri insan üstü çaba ve çıkan sonuca tebrikler. Katiller yine ve yeniden, her zamanki gibi sokakta, aramızda. Değişen bir şey yokmuş demek ki. Bizler de bunu bir kez daha görmüş olduk.

" Yasin Hayal'e, "tasarlayarak öldürmeye azmettirme suçundan'' ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası veren mahkeme, Erhan Tuncel'i ise cinayet davasında beraat ettirdi."

No comments: