Friday, June 24, 2011

Yaz geceleri

Pek düğün dernek insanı değilim ama yine de işte gidilmek zorunda filan. Çoğunluğu zorunluk azı ise keyifli bir gece olarak geçiyor. Dönüp baktığımda herhalde bir elin parmaklarını geçmez çok eğlendiğim çok keyif aldığım düğünler ama işte diğerlerine de gidilmek zorunda vs.
Geçen geceki ise zorunluluk değildi. Ciddi ciddi çocukluk arkadaşı hatta bebeklik arkadaşı evlenince insan gayet keyifle gidiyor.

elbette a. ailesi, ortalıklarda mutlu bir vaziyete dans eden bir j.a., mutlu vaziyette dans eden ayakkabılarını çıkartmış bir anotherstar, michel perry, ayakkabıları alıp da sahnesine koyan bir çalgıcı (!), yine yüzü yaralı bir sakallı, bir sürü dizi insanı (ki ben hiçbirini tanımıyormuşum ertesi gün gazetelerde görünce anladım), bir sürü giyinemeyen ve pahalı ama korkunç kılıklarla düğüne gelen televizyonlara röportaj veren dizi insanı, kız tarafı olmak, belki de ilk defa bu kadar heyecanlanıyor olmak, damat ile gelinin babasının isimlerinin aynı oluşunun fantastik rastlantısı, güzel gelinlik, gerçek orkideden taç, gökyüzüne gönderilen balonlar ve işte güzel bir yaz gecesinin yaz düğünü... I heart her, I heart e.

p.s. çoğu zaman düğüne gitmek bana zul gelse de sırf düğünler için strasbourg'a, atina'ya gittiğimi düşününce pek bir sevdiklerim pek bir sahiplendiklerim için bunun sadece keyif olduğu da bir gerçek.

p.s. (2) sakal-yara izi. nasıl bir tesadüftür, nasıl bir algıda seçiciliktir, nasıl bir bu seçici algıya çekimdir. kendime de inanamıyorum ya, neyse.

p.s. (3) düğün müğün deyince muhteşem bir facebook hadisesi gördüm-ben yeni gördüm tabii, gören işaretleyen çoktan farketmiştir-. insanlar profil sayfalarındaki infolarına evlilik tarihlerini yazıyormuş anniversary diye. herhalde hayatımda bu kadar gerzek bir bilgilendirme az görmüşümdür. doğumgünü elbette tamam da evlilik yıldönümünü yazmak ne ya? neden ki? insanların görüp de kutlamalarını mı bekliyorsunuz? off. şiştim gerçekten. cidden çok başarılı. ama tabii kıskançlığımdan bütün bunlar. hmm doğru. bakıp da hasetimden iç geçiriyorum. oldu. tabii.


No comments: