Wednesday, February 28, 2007

Evlilik peşindeki ispanyollar


İspanyollar ilginç millet. Sadece 400 kişilik bir nüfusa sahip uzak bir dağ köyünde yaşayan 150 bekar ispanyol erkeği evlenebilmek için internete ilan verip, İspanya'nın geri kalanından ve Latin Amerika ülkerinden gelen ve katılım ücreti olarak kişi başına 45 euro vermiş onlarca kadını konuk etmişler köylerinde. Yemekler yenmiş, danslar edilmiş, kimi bulmuş hayat arkadaşını, kimi sadece güzel vakit geçirmiş. Neticede hemen herkes memnunmuş durumdan.
Haberi okurken sanki Red Kit macerası okuyormuş gibi hissettim. Komik gelmedi desem yalan olur hani. Kişisel "aşkımı arıyorum" ilanlarını bana uzak da olsa anlıyorum ama köyün tüm bekar erkeklerinin topluca ilan vermesini epey bir ilginç buldum.
Modern şehir hayatıyla, bir dağ köyündeki hayatının ne denli farklı olabileceğinin farkındayım.
Her şeyin cafcaflı, albenili olduğu koskoca şehirde, yıllardır süren ilişkisinde bile insan kendisini yalnız hissedebiliyorsa dağın tepesinde bu duygu daha yoğundur haliyle. Ve belki de hayatı beraber geçirecek birini bulmak için bu da bir yöntemdir ve belki ben fazlasıyla olayları siyah ve beyaz olarak algılıyorumdur.

No comments: