Tuesday, March 4, 2014

Oscar eğlencesi erken cuma eğlencesi

Biz burada " kaset, kayıt, cepe atılan paraların miktarı, yapılan yolsuzluklar, söylenen koca koca yalanlar" gibi her günümüzü boğan, sıkan, mide bulandıran olaylarla uğraşmak zorunda kalırken, şanslı coğrafyalarda doğanlar ve onların creme de la creme'i olan beautiful people, fani ve bir o kadar hedonist dünyada yaşamaya devam ediyorlar, Oscar'larda coşuyorlar, eğleniyorlar filan. Biz de burada cidden loser hayatımızla devam ediyoruz. Ama yine de bir şekilde direnerek, mutluluğumuzu kaybetmemeye çalışarak... O yüzden gülerek,  atarak kapağı kapatmak lazım. En azından bizim dükkanda (gerisini zaten sallamayı öğreneli çok uzun zaman oluyor. gerek yok kaale almaya). 

Hah, o halde eğlence işte kaale alınmayacak oyunculardan ama işte bir şekilde Akademi'nin radarından çıkmayan, belki de "çocuk, evlilik, kariyer(?)" başarısı timsali ile başlasın. Ben Affleck'in Jennifer'larından evlenip çocuk yaptığı. Çirkin hiç değil ama farklı da değil. Karizma gibi bir şey zaten yok. Ama işte bir şekilde orada burada, çocukların peşinde müsamerede, kocasının Oscar teşekkür konuşmasında.Kısacası Hollywood'un  sevdiği kadınlardan. Saçı kezban saçı olsa da güzel, elbisesi ise her ne kadar açık tenli kadınları parlatacak kadar gerektiği kadar ışıldamasa da güzel. Oscar de la Renta. Elbisenin ve Oscar de la Renta'nın adınadır bu kadar satır yazı.

Resim buradan güzel çıkmamış ama Cate Blanchett gecenin en güzellerinden en şahane olanlarındandı. Konuşması da gayet heyecanlı kıpır kıpır Aussie idi. Armani Privé elbise elbette güzel ama Chopard mücevherler elbiseden daha iddialı. Cate Blanchett gibi çok çok beyaz bir kadına yine ten rengi bir elbise giydirip sönük kalmamasını sağlamak herhalde tasarımcıyı diğerlerinden ayıran nokta olsa gerek. 


Yorumsuzum. Ama üzülüyorum Liza Minelli gibi yaşlanan insanlara. Belki başka bir renkte başka bir bedende başka bir yüzde başka bir uzaylıda böyle bir kıyafet çok farklı durabilir ama ne yazık ki Liza Minelli'de bu söz konusu değil. Bilmem, belki anlamak gerekebilir onu da; şöhret ve zenginlik içinde doğmuş olsa da mutsuz evliliğe tanıklık, biseksüel baba, ilaç ve alkol bağımlısı anne, ilgisizlik, sevgisizlik, başarısız evlilikler...Ama ben kötü bir insan olduğum için sürekli acıklı çocukluğu, geçmişi yüzünden yaptıklarına mazeret bulunan insanlara tahammül edemiyorum, o yüzden de "bakamıyorum" diyorum.
Beyaza beyaz güzel olanlardan. Genelde sönük bir tip olsa da bu akşam iddialı olmuş, kırmızı ruju farklı kılmış. Markaya ismini verse de çok hayırlı bir şekilde tasarım çizmeyi başka tasarımcılara bıraktıktan sonra atağa geçen ve gerçekten güzel şeyler ortaya çıkartan markalardan olan Calvin Klein. Gayet temiz, gayet güzel. Gelinlik de olur. Ama ince uzun olmak lazım. Giyebilen giysin ama törende pizza yemek bu elbiseyi patlatır. Bir tek şu geriye atılan saçlarla derdim var. Nedense olmuyor herkeste. Naomi Watts'ta olmuş gibi. Ama olmamış gibi de. Kısacası benlik değil.

Yok cidden ten rengi ile aynı renk elbise giymek saçın da benzer tonlarda olması iyice sıkıcı ve yorucu bir seçim. Julie Deply forever Reality Bites ve kredisi forever tam da offf yani... Ten rengi babaanne sütyeni gibi renkte bir elbise ile karşıma çıkınca sıkıcılıktan başka bir şey gelmiyor aklıma. Mücevherler Chopard olsa ne olacak ki, alttaki renk babaanne sütyen rengi. Kaçmak geliyor insanın içinden.
Kendisi için önceki yıllardaki hali gibi efsane, şaşırtan gibi sıfatlar kullanmak istesem de Elie Saab elbisesi içerisindeki Angelina Jolie, altı çocuk annesi sıkıcılığını aşamamış. Evet, parlak, evet glamour ama sıradan ve muhafazakar. Kim bilir, yardımsever, çocuksever, göçmen çocuk sever imajına ekleyeceği yeni sıfatı budur.
Korkunç. Daha fazla yazamayacağım ama feci.
Sıkıcı gençlerden biri daha; Vera Wang içerisindeki Harry Potter çocuğu . Neden bir insan hem de bu kadar genç bir insan bu kadar kapalı ve sıradan bir kıyafet ile Oscar'a gitmek ister ki. Ciddiyet uyandırmak için mi? This is Hollywood ama. Ayrıca zaten hali hazırda Brown öğrencisi yani Ivy League diploma sahibi olacak yakında. Eee? Neden ki bu sıradan kıyafetler? Ben evdeki kokteyle giymem, o kadar pinpon.
Adam güzel, kadın güzel, elbisesi zaten güzel. Oscar kazansa da kendisinin soyadı yazamayacağım kadar kelt alfabesi içerdiği için bu çabaya girmiyorum. Ama karısı ki benim için çok esmer olmasına rağmen çok güzel bir kadın pudra pembesi elbisesi ile iyice güzel olmuş.
Hah, yine arkaya yatırılan antipatik saç modeli. Kadın da benim tarzım değil ama beğeneni vardır herhalde . L.A. Girl E.'den birinci el olarak biliyorum ki Hollywood'un pek sevdiği Ellen Degeneres merkezli  bu power lesbian couple'in glamour tarafı yani Portia de Rossi'nin yıllık " güzellik, bakım, elbise, makyaj, spa, mani-padi, beslenme, spor, pilates" masrafı 1 milyon doları buluyormuş. Peeh! Bizim için bir ayakkabı kutusu kadar bir şey, çok bir şey değil yani.
Sarışın iken gayet güzel olup gotik hali ile olmayan oyuncu. Wolf of the Wall Street'teki sarışın hali ile gayet bimbo gayet genel beğeniye açık olsa da off yazamayacağım daha fazla. Saçları koyultmak başka da bari elbise efsane olsaydı. Elbisenin markası efsane de kendisi değil ne yazık ki. Saint Laurent (evet aynen, saint laurent. yves'siz. bir süredir "yves" yok artık markada)
Epic Fail. Ota boka takım elbise giyip gelen Pharrell'in Oscar'a şort ile gelmesi, karısı ile bir örnek gibi giyinmesi filan cidden benim için epic fail. Çılgın hiç değil. Kıçındaki şortun ve smokin ceketinin Lanvin olması hiçbir şeyi değiştirmiyor. Manasız.

İşte Hollywood'un en sıkıcılarından ve en yapmacık bulunanlarından. Yine arkaya saç ve yine olmamış saç. Elbise Gucci olsa da fiyasko resmen. Kız ise Williamsburg hipster'ı mı yoksa Upper East Side bitch mi olacağına karar veremediği için amerikalıların hate list'te bir numara. (ardından pek sevdiğim gwyneth geliyor). 

Ve gecenin gerçekten en güzeli. Belki de uzun zamandır Oscar filan törenlerdeki en güzel kıyafet en güzel kadın en güzel mücevherler. Lupita Nyong'o (artık öğrendim de ismini) ve şahane Prada elbisesi ve Fred Leighton mücevherler. En güzel ama en güzel. Hem de çok uzun zamandır. O halde ciao bella! Hatta notte.

No comments: