Thursday, June 20, 2013

"it was a very good year" ve The Sopranos

Frank Sinatra 'nın söylediği, Edwin Drake imzalı 1961 tarihli It was a very good year , The Sopranos'un ikinci sezonunun başlangıcıydı. Yani 2000 yılı yani şarkıyı ilk duyuşum da, heyecanla beklediğim dizinin ilk bölümüne, Fransa günlerine denk geliyor. Aynı şekilde çoktan depresif rock n' roll'dan nihilist ruh halinden ayrılıp payetli, soul dolu Studio 54 günlerine denk düştüğü gibi. Müzikal açıdan da ruhsal açıdan da. Şahane günlerin dizisi, şarkısı ve tabii şahane insanı Tony Soprano. Dizinin etrafında şekillendiği Tony Soprano karakterinin ilginçliği, karizması, naifliği, sertliği, sevecenliği, duygusallığı, otoritesi vs üzerine yazmayacağım da, sadece etrafımda tanıdığım ve erkeklerle olan ilişkilerinde şahsiyetlerinden vazgeçmeden kendi gibi varolan tüm kızların kendisini ayrı bir sevmeleri diyeceğim ve bitireceğim.

p.s. madem konu bir kez daha the sopranos'a geldi o halde bir kez daha söylemek lazım ki öyle lost'muş, prison break'miş vs abuk subuk dizileri seyredip de "ya müthiş bir dizi" gibi laflarla gelmesin insanlar. ya da geliyorlarsa bana gelmesin. biraz uzak duralım mümkünse...

p.s. (2) tony soprano 'nun sadece şahsiyetli kızların beğendiği değil, tüm erkeklerin beğendiği hatta rahatlıkla öykündüğü karakter olduğunu da -ne yazık ki- görmek lazım. en fantastik olanı da küçük dünyalardaki yaşamlarında kendilerini ağır abi olarak kabul edenlerin, gövde çaplarının benzeştiği tiplerin yine kendilerini tony soprano ile benzeştirmeleri filan. acıklı tabii insanın kendisini böyle duruma düşürmesi ama yapacak bir şey yok. 

whatever ...this one goes for James Gandolfini - Tony Soprano It was a very good year



No comments: