Saturday, December 24, 2011

Ve beklenen gece


fantastik 4'lü yemeği olarak başlayan zamanla genişleyen, ara ara bazı elemanların değiştiği ama temelin hep aynı kaldığı artık gelenekselleşen pre-yılbaşı yemeği, yorucu ama mutlu eden hazırlığı, pek değişmeyen mönü, pek pişmiş "yemek" içermeyen mönü, pek geleneksel olmayan ve modern ama geleneksek yapılı türk ailesi masasına uygun olmayan bir mönü, fantastik 4'lü, r.'den önce nişantaş'tan 5 dakikada gelen kool insan sevdiğimiz şahsiyet k., bayrampaşa'dan "istanbul'a hoşgeldiniz" tabelalarını görerek gelen julius sezar, eve ilk defa gelen g.g., yağmurdan ıslanmış bir adet "yale paşası", a., yağmurdan ıslanmış vaziyette ama fönlü saçları bozulmamış şekilde girişini yapan t., elbette sekvotka, elbette k. sisters, hatta girdiğinde "bu ne biçim parti ses yok müzik yok" diyen büyük k. sister ve nihayetinde herkesten sonra gelen, mönüme itibar etmeyen kalbimi kıran ve "yemek yiyip öyle gidelim" diyen pornstar v. & leopard lover g. ile en az 7 şişe şampanya, cava, prosecco'ya ek olarak muhtelif şaraplar, votka, viski, hemen hemen hiç dokunulmayan tuborg gold, biraz enginar, biraz muhammara, elimden kayıp düşen kırılan camlar, g.g.'nin inanılmaz güldüren, ehemmiyeti ise yaşanan tesadüflerle çakışınca iyice büyüyen hediyesi, mükemmel bir dekoltesi bulunan siyah ipek gömleğin altındaki yıldızlı eteğim, geceden erken kopan m., dans müzik eğlence, remedy sevgimi paylaştığım bebişim e.k., ve tabii biraz the smiths, biraz dee edwards, biraz stevie wonder, biraz michael jackson, biraz londra sokakları anılı you gotta show me love, derken gecenin ortasında her daim hatırlanacak, anılara hafızalara kazınan vandal bir hareketin geceyi en azından hissedilen mutluluk coşkulu duyguları etkilememesi ile yan'da biten gece.

* doğru, vandal bir grubun vandallığa geri dönüşünün yaşandığı bir gece oldu. galiba çete olarak hepimiz vandalız. yine de vandalizme övgü ürkütücü bir şey.

* gey kapılım z. parmağıma yüzüğü taktı. aile kuyumcularının kutusundan çıkarttı ve artık resmileştirdik ilişkimizi. oh beybi!

* ertesi gün m. ile evin her tarafından çıkan şampanya tıpalarına şaşkın şaşkın bakmamız dışında asıl şaşırdığım televizyonun üstünde duran bir kalıp zeytinyağ sabunu oldu. " ama neden ki" diye düşünmeyi mutfakta bekleyen onlarca içki şişesini gördükten sonra bıraktım.

* davet sahibi olarak haliyle yemek yiyemeyip şampanyaları şarapları içince gerçekten de sonuç blame it on the champagne

* foie gras denilen şey sözde fransız ambargosunu en derinden delen yiyecektir; şampanyayı saymıyorum bile.

* kartpostal hediyem. herkes nasıl da zibidi, nasıl da zırtapoz, nasıl da komik. ve o yüzden bu kadar eğlenceli. ama en bombası tribal b. ; hem tribal hem de zırtapoz. ama o artık uzun saçları ile bir kurt cobain .

* vandal olduğumuz kadar glamour da olabildiğimizden gecenin sonucu, özeti vandalaglamorous ' dur.

2 comments:

Anonymous said...

ya bak utanmadan yazıyorsun bunları, ben davetliyken 'gelirken diet cola al..' ahahaa..
phuket

kurt cobain b said...

çok sevdim ben bu ismi, daha doğrusu senin sevmiş olmanı..ben nekadar vandal olsada o geceyi birdaha yaşamak istiyorumm..