Saturday, January 12, 2008

songs n' motto # 2



Yılların güzel şarkısıdır, saklanmış, popüler olanların yanında farkedilmeyendir. Müthiştir. Bu sabahın ilk ışıklarına yakın K.Y.'nin çaldığında sanki uzun zamandır aradığım yüzüğümü bulmuş hemen parmağıma geçirmiş gibi oldum.

Yıl 1991, Stevie Wonder, Salvador Dali, Miles Davis hayranı Red Hot Chili Peppers Blood Sugar Sex Magik albümünü çıkardı, Rolling Stones dergisinde yılın albümü seçildi (evet albümler gelmiyordu ama dergiler geliyordu, eşek gibi paralara ama ). MTV ödülü de aldılar sanıyoruma ama Grammy olmadı, dert değil olmasın da Jethro Tull mu Metallica mı aldı o yıl öyle bir şey.

Şarkı kısaca ilişkide, duyguları ifadede yalan söylememekten, "sevip de yalan söylemekten" bahsediyor. "Yalan söyleyebilirdim ama yapmadım" gibi bir anlamı var. E bu da haysiyet işte. Severek de yalan söylenir, "aslında" ile başlayan vır vır laflar edilir ama gerçek o değildir. Gerçegi söylemek de bir tercihtir. O lafı edersin ama ağırlığı kalır, sorumluluğu kalır. Acıtsa da gerçeği her şeye tercih ederim. Berraktır, nettir, benim için kafidir. Yine bir satırlar arası "manalı" gibi oldu ama olmasın bitsin cümle.

motto
:

I could never change
just what I feel
my face will never show
what is not real

could have lied I'm such a fool
my eyes could never never never
keep their cool

No comments: