Thursday, January 24, 2008

Brother my cup is empty




Başlık Nick Cave'in en az sevdiği albüm olan Henry's Dream albümünde yer alan bir şarkının ismi. Ben albümü de şarkıyı da çok severim. Şöyle devam eder: brother my cup is empty, and l have'nt got a penny, for to buy no more whiskey l have to go home.

Resimler Yeni Zelanda hükümetinin alkole karşı bir kampanyasının karelerinden. Çok özel bir anlamı yok sadece hafta sonu geliyor, rakı sofraları hazırlanıyor (ki uzun zaman oldu güzel bir masada rakı keyfi yapmayalı), sonra yan'a geçiliyor vs vs. Ayrıca ilk resimdeki bardak içindeki kız resmi tanıdık hisler uyandırdı, reflü krizlerim aklıma geldi (ancak bu bile güzel bir rakı sofrasının özlemini gidermiyor. istiyorumm).

P.S. Henry's Dream Barbaros Devecioğlu'nun çabaları ve Kent FM'deki programında bangır bangır çalması sonucunda Türkiye'ye gelen ilk Nick Cave albümü. 90'lı yıllar kaset yılları, kaset olarak geliyor belki 400 belki 500 tane satılmıyor tabii. Ancak bende var, Sekvotka'da var, tahminimce V.'de var, işte bir de tanımadığımız ama sayıları az insanlarda var. Sonra yıllar geçti Nick Cave konserleri doldu taştı, kızlar erkekler katlana katlana konsere gittiler ama Loom of the land hep aynı kaldı bende.

1 comment:

sekvotka said...

kadeh icindeki kadin bana acayip seksi geldi. hani gidip kendime bir viski koyasim geldi; o derece. yeni zelanda hukumeti isi pek bilmiyor.