Wednesday, January 23, 2008

Dünün bağımsızı bugünün glamour'u

butch cassidy and the sundance kid, 1969, director:george roy hill


Müthiş bir film olan Butch Cassidy and the Sundance Kid'in Sundance Kid'i Robert Redford 70'lerin sonunda Sundance Film Festivali'nin Amerika'nın herhalde en ilginç eyaletlerinden biri olan Utah'ta hayata geçiriyor. Uzun yıllar Hollywood ve amerikan sinemasının gücüne karşı bağımsız sinemanın temeli olarak direniyor.
90'ların sonu ile beraber birden festival ünlülerin, şöhretlerin kış aylarındaki eğlence mekanı haline geliyor. Festivalin gerçekleştigi karlar altındaki daha öncesine kadar unutulmuş mormon şehirleri olarak düşünülen şehirler ocak ayında birden lüks ve şöhretin parlaklığına bürünüyor ve belki de ruhundan uzaklaşıyor. Mesela bu yıl Paris Hilton da Sundance' deymiş, karlar içerisinde yuvarlanıyormuş.
Chileksuyu bendeki North Face montların varlığına şaşırdığını söylediğinde benim de aklıma ilk defa nerede gördüğüm anısı geldi. Yine yıllar önce burada değilken, müzik mi sinema mı ayrımındayken takip ettiğim Sundance'deki beautiful people'dan birisinde görüp "anlaşılan bunlar sıcak tutuyor, bir de öyle herkeste yok" diye ismini bir kenara yazmıştım. İçine incecik giyinilse de çok sıcak tutuyor, çok memnunum valla. Sadece getirtmek biraz zor oluyor.
Bu arada ocak ayında hiç beklenmedik, yine karlar altında bir diğer celebrity parade yaşanan yer Davos. Herkes oradaymış sabah haberlerde seyrettim. Misal beğendiğimiz insan Angelina önce Davos'da Chanel döpiyesi ile, sonra da Sundance 'de North Face montu ile ortaya çıkabilir.
P.S. Sundance Film Festivali sayesinde Quentin Tarantino'yu ve Steven Soderberg'i hatta hatta bizim yenge Kimberly Pierce'i tanıdık (valla yalan değil, gelecek yıl düğüne gidiyoruz Los Angeles'e).

1 comment:

Anonymous said...

http://supermodelsonrunways.blogspot.com/